Kristin

Muminvärlden i Nådendal

Skepp och hoj vad trött och sliten jag är. Inte bara jag utan hela familjen. Vi har haft ett par intensiva dagar i Finland. Jag köpte ju en bra deal i början av sommaren. En familjekryssning till Åbo med Silja Line. Till sällskap fick vi med oss två vänner och deras söta lilla dotter.

I tisdags kväll klev vi ombord båten Galaxy. Förväntningarna från barnen var höga. De hade fått höra att det fanns leklandet, minidisco och mumin ombord. Vi betade av allt på en gång.

Väl på plats i Åbo blev det en busstur till Muminvärlden. En liten miss som vi gjorde var att vi slängde i oss frukost tidigt i ottan på båten. Vi hade lika väl kunnat vänta med den och äta den på någon av alla resturanger utanför Muninvärlden för att de öppnade inte förens 10. Vi var på plats 8:30. Lite seg väntan måste jag säga.

 Badplats fanns på plats men osäker på om det kostade extra. Det var fullt med folk så vi bemödade oss inte ens att försöka. Barnen var för trötta när det väl var dags.

 

Allt var  fint och bra ordnat på Muminvärlden men det var mycket mindre än jag hade trott. Vi hann med det mesta i parken på drygt 3-4 timmar, Förutom att bada. Inträde för en dag( vilket räcker) kostar 25 eur/styck. Barn under 3 år var gratis. Överlag så tyckte vi vuxna att det inte var lika bra som vi hade trott. Lite för litet, inte så god mat och ganska dyrt. Barnen verkade dock nöjda och det är ju faktiskt det viktiga.

När vi alla var helt slut letade vi oss tillbaka för lite mat och dryck innan det var dags att kliva ombord på båten igen vid 20. Barnen var så trötta så det blev inga mer aktiviteter för dem varken dem eller oss, förutom lite tax-free shopping förstås. Vi slocknade alla ganska tidigt med tanke på att vi skulle vara i land igen i Sverige 06:10.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.