Måste dela med mig av mitt supergoda recept på västerbottenpajerna som vi åt i lördags.
Eftersom att vi bara åt 2 stycken så frös jag in resterande. Perfekt att ha en i frysen vid brist på annan förrätt:)
Minipajer med västerbottenost
6-8 st
Pajdeg:
2 dl mjöl
1 dl västerbottenost
50g smör
1 1/2 msk vatten
6-8 formar alternativ muffinsplåt
Fyllning:
En påse riven Västerbottenost
2 ägg
2 dl grädde
Salt och peppar
Dekoration:
Gräddfil
Löjrom
Gräslök
Så gör du:
1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg vetemjöl, ost och bitar av smör i en matberedare med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.
2. Ta upp och rulla degen till en rulle. Skär den i 6-8 bitar, gör till bollar och rulla dem i lite mjöl och kavla ut till en tunn platta. Tryck ut pajdegen i formarna. Ställ dem kallt ca 15 min.
3. Fördela riven ost i pajskalen.
4. Vispa samman ägg, grädde och lite salt och peppar. Lägg i osten i pajskalen och häll äggblandingen över. Grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna helt och dekorera med gräddfil, löjrom och klipp över gräslök.
Så goda!
Senaste kommentarer