Kristin

Frusen cheesecake

Jag älskar frusen cheesecake på sommaren. Det är så svalkande, gott och fint! Dessutom perfekt att bjuda på när man har gäster eftersom att man förbereder den på förmiddagen.

3 st ägg

2 dl socker

2 1/2 dl grädde

1 pkt Philadelphia ost

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

8 digestivekex

( ev 1 citron, valfri frukt/sylt)

Dela upp ägggulorna och vitorna i två olika skålar. Vispa sedan äggulorna tillsammans med sockret poröst. Äggvitorna i den andra bunken ska sedan vispas hårt. Vispa grädden hårt och blanda med Philadelphiaosten, vaniljsockret och saltet. Blanda samman allt till en jämn smet. Cheesecaken kan serveras som den är eller med olika smaksättningar.

Smaksättning alt. 1: Riv ner citronskal och pressa lite citronsaft i smeten

Smalsättning alt. 2. Ringla lite sylt i smeten

Smaksättning 3. Häll ner färska bär i smeten.

Krossa sedan digestivekexen.

Häll ner smeten i en form med avtagbara kanter, strö sedan över de krossade digestivekexen och sedan in i frysen. Ca 5 timmar. Toppa gärna med lite frukt.

Mums!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.