Kristin

Frasiga havreflan

Igårkväll fick jag frågan av Andreas om jag inte kunde fixa något gott till fika. Den frågan kommer inte så ofta från min make så jag flög upp ur soffan.

Han önskade sig helst glass och jag tycker att det är så tråkigt att äta enbart vaniljglass så jag slängde ihop en smet och gjorde superfrasiga och goda havreflan till.

100 g smör

3-4 dl stora havregryn

1  ägg

1½ dl socker

1 msk vetemjöl

1 tsk bakpulver

Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda sedan tillsammans med havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan försiktigt alla ingredisenser. Klicka genast ut smeten, ca en msk, på en eller två bakpåtsklädda plåtar.

Grädda mitt i ugnen tills flarnen blivit guldgula, ca 8 min. Låt dem svalna något innan de lossas från plåten. Ska de formas bör de göras direkt när de kommer ut från ugnen. Om flarnen hunnit hårdna på plåten kan den sättas in i ugnen igen någon minut, så att de mjuknar och kan lossas.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.