Kristin

Saftig banankaka med choklad

I lördags morse hann jag precis avsluta dagens bakning innan det var dags för möhippa. Jag hade två övermogna bananer hemma så jag passade på att baka en banankaka. Jag hann ju inte provsmaka den men med tanke på att den gärna ska serveras kall och efter en dag i kylskåpet så var den perfekt igårkväll. För att jag inte skulle trycIa i mig hela kakan själv skickade jag med resterna till framåt dom kom över en stund igår.

Som vanligt när jag bakar inspireras jag av Matplatsen så jag använde mig av hennes recept men vissa små justeringar.

20130512-160425.jpg

75 g smör

 2 1/2 dl socker

2 msk mjölk

1/4 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 mogna bananer

80 g choklad

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

Glasyr

20g choklad

3 msk grädde

lite kokos

Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen (80g). Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i bröad form med löstagbar botten. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

Smält resterande choklad (ca 20gr) och blanda i grädden. Ringla sedan blandningen över kakan och strö över lite kokos.

20130512-160441.jpg

Mums!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.