Kristin

Våga fråga-Få en bonde på köpet

Idag spenderade jag lunchen på ett mycket trevligt och gott event. Inredningen var väldigt mysig och dukningen var så snygg, med ett sinne för det lilla extra. Ljushållarna var vinglas fyllda med solroskärnornor toppat med ett litet stearinljus. Så enkelt och snyggt.

Till bords hade jag bla Matilda, Annika, Catya och Barnshopping.

Alex Schulman var konferencier och berättade om satsningen Bonde på Köpet. En satsning från Bönerna för att få oss konsumenter att förstå skillnaden på mat och mat. Maten som kommer från svenska bönder är schysst,säker och smart- den står i helt i en klass för sig. För att vi ska förstå detta på ett lättare sätt så har de tagit fram följande:

Appen Bonde på Köpet finns på App Store eller Google Play. Scanna streckkoderna på varorna du handlar och få tummen upp för det som är svenskt.

Webb-TV ”Våga Fråga” och ”Bondekampen” som finns på Bonde på köpet. Vi fick se premiäravsnittet på Bondekampen och det var riktigt skoj. De som medverkar i den är Pernilla Wahlgren, Anders Timell, Martin Lidberg och Magdalena Forsberg.

Sajten har all information samlad på ett och smama ställe. Lär känna bönderna och se deras arbete.

Jag har alltid försökt vara noga med att köpa svensk men efter dagens lunch känndes det ännu viktigare. Jag vill att dessa bönder, som gör ett helt fantastiskt jobb, ska få fortsätta att göra det. Jag vill äta skinka från glada grisar som jag vet har behandlats på bästa sätt.

Med oss hem fick vi en stor och tung goodiebag, fylld med härliga svenska råvaror!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.