Kristin

HPV

Jag prenumererar ju som sagt på tamponger via tamponsforfree. Varje månad kommer en ny kampanj med matnyttig information. Denna månad blev jag verkligen berörd.

Ta er en minut och läs informationen nedan, den kan förändra ditt liv.

Tampons for free-kampanj som handlar om HPV (humant papillomvirus) som vi gör i samarbete med företaget  Sanofi Pasteur MSD och deras vaccin Gardasil. Det kommer att bli en upplysande kampanj med syfte att sprida kunskap om viruset HPV, om den nya sajten www.HPV-vaccin.se. som berättar om HPV-vaccinet, vad det gör och vilka som kan vaccinera sig mot HPV. Med andra ord, denna kampanj har ett viktigt budskap vi önskar du hjälper oss att förmedla till Sveriges kvinnor! HPV är ett virus som bland annat orsakar en av de vanligaste cancerformerna för kvinnor – nämligen livmoderhalscancer. HPV orsakar även andra sjukdomar, såsom kondylom.  Den fantastiska nyheten är att det finns ett vaccin som skyddar mot många av de sjukdomar som orsakas av HPV-viruset. Det har visat sig vara så effektivt att staten (Socialstyrelsen) gått in och gjort Gardasilvaccinationen gratis för alla tjejer 11-19 år. För oss andra som är över 20 år finns också Gardasilvaccinet tillgängligt (t.o.m. som en del av högkostnadsskyddet) – det är därför vi vill upplysa dig och dina vänner om HPV! OJ! Visste du allt detta om HPV?

                  HPV är världens vanligaste sexuellt överförbara infektion

                  HPV-viruset orsakar livmoderhalscancer, cellförändringar och cancer i vulva och vagina

         Att HPV även orsakar kondylom, tonsillcancer och cancer i anus hos både kvinnor och män samt peniscancer hos män.

HPV-vaccinet skyddar mot livmoderhalscancer men även mot en av våra vanligaste könssjukdomar kondylom

Även vuxna kvinnor har nytta av HPV-vaccinet

HPV-vaccinet har redan tagits av 200.000 flickor/kvinnor i Sverige

HPV-vaccinet även kan tas av kvinnor som haft sex

Har du ännu inte fyllt 27 år kan du nu vaccinera dig billigare därför att HPV-vaccinet sedan i somras ingår i det s.k. högkostnadsskyddet för alla mellan 13 och 26 år.

Mer om detta kan du läsa på www.HPV-vaccin.se och på denna länk!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.