Amalia Löhv

5 tips för ett vardagsrum som passar barnfamiljen

Ett mysigt vardagsrum kan ge minnen för livet och skapa den perfekta miljön för familjen att koppla av i efter en lång dag. Men vad de vuxna vill och vad barnen önskar sig är sällan i linje med varandra. Barnen spenderar nog hellre hela budgeten på spel och leksaker, medan föräldrarna vanligtvis är mer intresserade av ett praktiskt avlastningsbord eller elegant dekor. 

Här är 5 tips för ett familjevänligt vardagsrum!

En mix av olika typer av sittmöbler

Med en mix av traditionella soffor, stolar och divaner blir det lätt för både stora och små att känna sig bekväma när det är dags för en hemmabiokväll. Med gott om utrymme för flera att sitta kan du även bjuda in gäster eller anordna mindre fester utan problem. Se bara till så att alla olika möbler passar både till rummet och med resten av inredningen.

Biokänsla med en projektor

Inget vardagsrum är komplett utan en stor skärm för film och spel, men en TV på 100 tum kan kosta skjortan. För en sann biokänsla i ditt eget hem rekommenderas istället en prisvärd 4K-projektor. I rätt ljusförhållanden blir bildkvaliteten minst lika bra som med en traditionell TV, samtidigt som det blir möjligt att justera storleken för att täcka en hel vägg. Bäst blir resultatet i ett rum utrustat med mörkläggningsgardiner och en extra stor projektorduk.

Spelhörna för barnen

För att ge barnen deras egna utrymme i vardagsrummet kan det vara smart med en mindre spelhörna. Sällskapsspel som Monopol, Catan och Codenames blir kul för hela familjen och är ett utmärkt sätt att minimera skärmtiden. Men för mer variation är det inget fel med att köpa in de senaste spelkonsolerna som Xbox Series X, Playstation 5 och Nintendo Switch – det kommer barnen att uppskatta!

Viktigt att det blir lätt att rengöra

Du som har små barn vet att städningen är en ständig och daglig kamp. För att spara tid i längden finns det en del saker du bör ha i åtanke när du inreder ditt familjevänliga vardagsrum:

  • Undvik mattor med lång lugg. Chipssmulor, spilld läsk eller kladdigt godis är en ren mardröm att försöka rengöra med denna typ av mattor och bör undvikas för dig som har små barn.
  • Ett sofföverdrag går lätt att slänga i tvättmaskinen när den blir smutsig. För att säkerställa att din soffa (som förmodligen kostat flera tusenlappar) håller i flera år framöver rekommenderas ett sofföverdrag. Med ett överdrag kan du även fräscha upp inredningen när du känner för det.
  • Ha bra förvaringsmöjligheter i vardagsrummet för att snabbt och smidigt kunna förvara leksaker och teknikprylar utom synhåll.

Bra högtalarsystem är A och O

En viktig pusselbit i det perfekta vardagsrummet för familjen som ofta glöms bort är ett bra ljudsystem. Rätt ljudsystem kan göra all skillnad i världen. Det sätter guldkant på filmkvällar men kan även förgylla känslan i rummet oavsett aktivitet. För bio hemma och en bättre musikupplevelse rekommenderas ett kvalitativt 5.1 högtalarpaket. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.