Amalia Löhv – En till LOPPI.se webbplats
amalia

Amalia Löhv

3 tips för att lyckas med din matlagning

Som jag kanske delat med mig om tidigare så har jag en stor passion för matlagning, men det är inte alla dagar som min inspiration i köket är på topp. Ibland så är det bara helt tomt och jag faller tillbaka till de lättlagade recepten som jag kan i som rinnande vatten.

 

Men det finns några enkla knep, som jag själv använder, för att få tillbaka inspirationen och laga något riktigt utmanande och gott.

 

Receptsidor

När inspirationen är i botten vänder jag mig till receptsidor, där jag kan få massor utav bra inspiration. Ett exempel på en bra receptsajt är köket.se men det finns även många konton på Instagram som levererar riktigt bra recept. Testa att söka efter hashtags som #cooking och #recipe så har du garanterat inspiration för många veckor framöver.

 

Fädiga matkassar

 

Ett litet lifehack jag upptäckt är att under vissa perioder prenumerera på en färdig matkasse. Detta innebär att jag varje vecka får en helt färdigkomponerad veckomeny skickad till min dörr. Det är väldigt enkelt och recepten är ofta väldigt varierade och goda!

 

Youtube

 

Det är många som missat detta, men Youtube är en absolut guldgruva när det kommer till matinspiration! Det finns massor av konton inom olika kategorier och när man väl börjat titta är det lätt att fastna i timmar. Ett av mina favoritkonton när det kommer till mat är Matgeek, men det finns massor av utländska konton att hämta inspiration ifrån också. Ett tips är att söka på Streetfood, för att se riktigt häftiga videos från hela världen där folk besöker olika städer för att visa vilken typ av streetfood som finns.

 

Har ni några bra tips på vad man ska göra när man kört fast i köket? Tipsa mig gärna i kommentarerna! 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.