Amalia Löhv

Barnmat på vägen: Så organiserar du säker matförvaring i bilen och håller interiören ren

När du reser med små barn kan det vara utmanande att se till att de får i sig rätt mat på rätt tid, och ibland måste vi ta med barnmat på vägen, men det är viktigt att göra det på ett säkert sätt för att undvika matförgiftning och hålla bilens interiör ren. 

 

Här är 5 snabba tips och instruktioner för att organisera säker matförvaring i bilen och hålla allt rent och snyggt på köpet.

 

  1. Använd en bilkylskåp

Ett bilkylskåp är en utmärkt investering när du reser med barn. Det håller maten kall och fräsch under hela resan och minskar risken för bakterietillväxt. Se till att kylskåpet är inställt på rätt temperatur för att hålla maten säker. Många modeller har olika avdelningar för att separera olika livsmedel och förhindra korskontaminering.

 

 

Foto av bilkylskåp hämtat från webbplatsen bildelar-online-se

  1. Välj rätt livsmedel

När du packar barnmat för resan är det viktigt att välja livsmedel som är lämpliga för transport. Färska frukter och grönsaker som morötter, äpplen och vindruvor är utmärkta alternativ. Du kan också ta med dig förberedda smörgåsar eller wraps med kyckling, kalkon eller vegetariska fyllningar. Undvik mejeriprodukter och färsk fisk, eftersom de är mer känsliga för att försämras vid höga temperaturer.

 

  1. Använd isolerade väskor eller kylväskor 

Om du inte har tillgång till ett bilkylskåp kan du använda isolerade väskor eller kylväskor för att hålla maten sval. Fyll väskorna med kylklampar eller frusna gelépåsar för att förlänga kylan. Se till att förvara maten ordentligt för att undvika läckage och spill.

 

  1. Portionera maten i förväg 

Innan du ger dig av, portionera ut barnmaten i små behållare eller påsar. Detta gör det enklare att servera och minskar risken för spill i bilen. Se till att barnen kan nå maten själva på ett säkert sätt och undvik att ge dem små föremål som kan utgöra en kvävningsrisk.

 

  1. Håll interiören ren 

Även om du är försiktig kan det ändå hända att det blir spill i bilen. Ha alltid med dig våtservetter eller en fuktig trasa för att snabbt ta hand om eventuella olyckor. Rengör bilens säten och ytor regelbundet för att undvika att matrester fastnar och blir en grogrund för bakterier.

Att organisera säker matförvaring i bilen gör resan mer behaglig för hela familjen. Genom att använda ett bilkylskåp och välja lämpliga livsmedel kan du njuta av smidiga och bekymmersfria resor med dina små. Tänk på dessa tips och instruktioner nästa gång du ger dig ut på vägarna, vi lovar att det kommer göra skillnad.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.