Amalia Löhv

Så hittar du rätt mäklare till din försäljning

De som någon gång har sålt en bostad vet att det inte alltid är så enkelt. Det är mycket att tänka på såväl när det gäller själva försäljning som allting runtomkring. Att anlita en mäklare kan göra det enklare, men då är det viktigt att man anlitar rätt mäklare också. Här kommer vi att gå igenom arvode och hur man hittar rätt mäklare.

 

Jämför olika mäklarfirmors arvoden

 

När man letar efter en mäklare finns det flera sätt att ta reda på deras arvode. Ett av de enklaste och mest tillgängliga sätten är att använda sig av online-tjänster som till exempel maklarofferter.se, som möjliggör jämförelse mellan olika mäklare. Ett annat alternativ är att direkt kontakta den mäklarfirma man är intresserad av för att få information om deras arvode, som exempelvis Svensk Fastighetsförmedling. Det finns sidor på nätet som har information om vad olika mäklarfirmor tar i genomsnittsarvode, till så kan du här hitta information om mäklararvoden för svensk fastighetsförmedling.

 

Välj inte första bästa mäklare

 

När man ska hitta rätt mäklare bör man först och främst fundera över vad som är avgörande för en själv. Är det till exempel hur mäklaren jobbar med marknadsföring och liknande, arvodet, vad som ingår i arvodet eller någonting annat?

 

Det finns en del jämförelsetjänster som gör det enklare att hitta rätt mäklare, till exempel Jämförmäklare.nu. Där kan man snabbt och enkelt hitta och jämföra olika mäklare, och på så sätt enklare hitta den man vill anlita. Sådana tjänster är vanligtvis helt gratis att använda, och dessutom väldigt enkla att använda.

 

På så sätt kan man spara både tid och pengar, och snabbt komma igång med försäljningen av bostaden. Utgå dock alltid ifrån det som är viktigt för just dig när du väljer mäklare, oavsett om det är arvodet eller någonting helt annat.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.