Amalia Löhv

Att låna pengar med skulder hos Kronofogden

Det kan alltid uppstå situationer då man verkligen behöver låna pengar, men om man har en obetald skuld hos Kronofogden så blir det betydligt svårare att få ett lån. Det är egentligen inte många långivare som beviljar lån när det finns skulder hos Kronofogden, och även dessa kan välja att inte bevilja lånet. Med det sagt så finns det dock möjlighet att låna pengar även när man är hos Kronofogden.

 

Välj rätt långivare

Lån med Kronofogden , det är väl inte möjligt? Ja, så tänker många, och även om det är mycket svårare att få lån när man är hos Kronofogden så går det faktiskt. Det finns dock inte överdrivet många långivare som beviljar lån om man har skulder hos Kronofogden, så det bästa är förstås att enbart ansöka hos dem som faktiskt gör det. Det går ganska lätt att ta reda på om en långivare kan bevilja lån trots skulder hos Kronofogden, men om man inte hittar denna information så kan man kontakta långivaren direkt och ställa frågan.

 

Använd låneförmedlare

Även om långivare kan bevilja lån till den som är hos Kronofogden, så betyder det inte att de alltid gör det. Långivaren kollar på flera olika saker, och ibland beviljas bara lägre belopp. Det finns alltså flera saker som kan göra att lånet inte beviljas. Ett bättre alternativ kan vara att vända sig till en låneförmedlare som skickar ut din ansökan till flera långivare på samma gång, ibland över 30 olika långivare. Då tas endast en kreditupplysning också, vilket även det är en fördel då kreditupplysningar försämrar din kreditvärdighet.

 

För att öka dina chanser att någon av långivarna kan bevilja ditt lån så kan du börja med att ta reda på vilka långivare som kan bevilja ett lån till den som har skulder hos Kronofogden. Därefter kan du välja en låneförmedlare som samarbetar med flera av dessa långivare. Då vet du att din ansökan faktiskt skickas till rätt långivare.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.