Amalia Löhv

Behöver ditt hushåll teckna upp sig på ett lån? Om så är fallet är detta viktigt att ha i åtanke

Att ta ett lån är sällan det första man vill göra när man behöver finansiera ett större köp, men ibland så kan det inte undvikas. Att uppfostra ett barn för med sig en hel del olika ekonomiska prövningar och ibland så är det svårt att få allting att gå ihop. 

Ja, även om det är obeskrivligt underbart att få ett barn det är inte helt billigt att uppfostra det. Kombinera detta med att man samtidigt kan behöva renovera huset eller köpa en ny bil så kan det vara svårt att få ekonomin att gå ihop. Och med LoanScouter så jämförs lån från en lång rad olika företag, och kan ge dig en bra bild och överblick kring vilka lösningar som finns tillgängliga.

Det är väldigt vanligt att svenska hushåll tecknar upp sig för någon typ av lån. Samtidigt som lån kan vara ett kraftigt ekonomiskt verktyg så är det viktigt att man tänker igenom det man gör, samt att man ser till att ens situation verkligen kan nyttjas på ett effektivt sätt. I den här texten kommer vi att dela med oss av tre tips som du bör ha i bakhuvudet när du ska teckna upp dig själv eller ditt hushåll på ett lån. Tänk också på att ett lån enbart är en lösning, och är ett beslut som inte bör fattas lättvindigt.

Se till att göra en jämförelse för att hitta det lån som passar bäst 

Om du eller ni väljer att teckna upp er för ett lån så är det väldigt viktigt att ni jämför olika lån för att hitta det som bäst passar in på er situation, men även vilket som har förmånligast räntor. Även om det går att leta sig igenom olika banker och låneföretag för att hitta någonting som passar en så är det viktigt att man ger sig själv en så bred överblick som möjligt. 

Behöver ni verkligen låna pengar? 

En fälla som många tyvärr faller ner i är att låna pengar för att konsumera. Att låna till resor och köp av möbler är sällan en särskilt ekonomiskt hållbar lösning. Försök istället att hitta på alternativa och billiga sätt att komma bort, eller leta efter möbler second hand. Tar man ett lån som man sedan inte har möjlighet att betala av riskerar bara att sätta er i en tuffare situation än innan lånet tecknades.  

Men ibland så behöver man verkligen låna pengar. Det kan röra sig om att man ska köpa en bostad eller kanske nödrenovera köket. Om så är fallet så är det viktigt att göra en jämförelse.

Budgetera för att betala av lånet 

Efter att ni har tagit lånet så är det också viktigt att man rör runt i sin budget för att kunna betala av lånet. Det kan därför krävas att man drar ner på någonting annat. Se till att räkna på detta innan lånet skrivs på för att se efter vad som behöver förändras.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.