Amalia Löhv

Flytta ditt elavtal när du byter boende

Planerar du att flytta? Hur gör man för att enklast flytta med sitt befintliga elavtal?

Att flytta kan ofta vara det perfekta tillfället att hitta ett bättre elavtal och byta leverantör. Men om du är nöjd med ditt befintliga elavtal, behöver du bara informera din elleverantör vart du flyttar och datum för flytten. När du sedan gör din flyttanmälan till elbolaget är det desto bättre om du ger så många detaljer som möjligt. Genom att ta reda på det nya lägenhetsnumret om du ditt nya hem är en lägenhet så gör du det enklare för elbolaget att flytta över ditt befintliga elavtal. En annan sak som underlättar flytten av elavtalet är att ta reda på den nya bostadens anläggnings-id på din nya bostad. Gotaenergi.se har skapat en bra guide på hemsidan med allt du behöver tänka på inför flytten av ditt elavtal.

 

Så hur lång tid i förväg inför flytten bör man då göra sin flyttanmälan? Det allra bästa är att göra flyttanmälan så snart du vet datum för inflyttning i ditt nya hem. Oavsett om du tänker byta energileverantör eller inte, så är det också smart att använda elmätaren precis innan du lämnar ditt hem och skicka den till din befintliga elleverantör. På så sätt betalar du bara för den energi du använde när din slutliga faktura för ditt gamla boende kommer igenom.

 

När du väl har flyttat, ta en mätaravläsning av elen i din nya bostad och ge den till elleverantören som levererar el till ditt nya hem. Om du har bestämt dig för att byta leverantör och inte har överfört din gamla tariff kommer du automatiskt att läggas på den nya leverantörens standardtaxa med variabel ränta. Dessa brukar dock vara de dyraste tarifferna, så det kan vara en bra idé att jämföra priser hos Gotaenergi.se och hitta något billigare snarast möjligt. 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.