Amalia Löhv

Bästa matkassen i coronatider

Bästa Matkassen i år

Trenden med matkassar är här för att stanna. Detta är ett relativt nytt fenomen som har smugit sig in på marknaden under de sista femton åren. Det kan verka som ett lyxkoncept och det är det på många sätt och vis. Tro det eller ej men det finns faktiskt många fördelar med att handla en färdig matkasse och få den levererat hem till dörren.

Under covid-19 såg vi en ökning av hushåll i Sverige som började handla online. Inte bara konsumentprodukter, utan även mat. Jag var också nyfiken på hur det funkar så jag tänkte ge det en chans. Vad jag inte visste var hur stor marknaden för matkassar är. Att hitta den bästa matkassen borde väl inte vara så svårt? Jag insåg snabbt att det finns otroligt många företag som arbetar med det här. De levererar en matkasse med olika ingredienser och recept. Det bästa är att det går att välja matkassar efter om du är gluten- eller laktosintolerant, vegan eller bara har en kräsen familj. Eftersom varje matkasse är unik och skiljer sig andra matkassar så är det ju viktigt att jämföra ett par alternativ. Det sista du vill är att råka köpa fel matkasse och att du binder upp dig för en lång prenumeration. 

Anledningen till varför jag ville prova en matkasse var för att spara tid. Det jag inte visste var att det tar otroligt lång tid att klicka in på olika företag och jämföra matkassar. Som tur var så hamnade jag på Hemfakta.se, en jämförelsesajt för konsumentprodukter. Här hittade jag snabbt det jag var ute efter: en jämförelse av de största matkasse-företagen på de svenska marknaden. Detta resulterade i att jag kunde läsa om de bästa matkassarna i olika prisklasser. Efter ett par minuters läsning på Hemfakta.se hade jag all information jag behövde för att genomföra mitt första matkasse köp. 

 

Jag blev fast redan efter första matkassen och får numera hemlevererat mina matkassar regelbundet. Detta funkar kanske inte för alla familjer – men för mig och min familj så var detta en no brainer! Jag har aldrig tyckt om att storhandla och spendera lång tid i matbutiken och numera kan jag lägga min dyrbar tid på annat.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.