Amalia Löhv

Lever du för dig själv eller för andra människor?

 

Så jagar du dina drömmar

 

Oavsett om ditt mål är att bli en bästsäljande författare, känd fotograf eller en lärare på din gamla grundskola kommer någon alltid att vara oenig med dig. 

Din mamma säger att du drömmer för stort. Hon vill att du ska bedriva en säker karriär som säkerställer att du inte hamnar på gatan. Din bästa vän säger att du drömmer för litet. Varför stanna i den stad du växte upp i när du kan flytta var som helst i världen? Om du vill bo i en herrgård och äga två bilar är du galen. Om du vill bo i ett litet, bekvämt hem och cykla överallt är du en medelsvensson. Tråkig, till och med.

Du kan inte behaga alla i ditt liv

Oavsett vad, du kan inte behaga alla. Alla är olika och vill ha olika saker. Det är därför du inte kan låta andra välja dina mål – du är också annorlunda än dem. Bara du kan bestämma. Välj vad som gör dig lyckligast och vad som fungerar bäst. Istället för att försöka göra det omöjliga och behaga alla, vänligen själv. Lär dig att leva för dig själv snarare än människorna omkring dig. 

 

Om du försöker tillfredsställa dina vänner och familj kommer du aldrig att vara lycklig. Du måste stanna upp och fråga dig själv, ”Vad tycker jag är det bästa alternativet för mig? Vilka är mina mål?”

När du får leva som du önskar, blir du vinnaren!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.