rebeccadufwall

Rebecca Dufwall

Annons

30% på ALLT! 

ANNONS! 

Alltså jag ÄLSKAR när det regnar rabatter såhär innan jul! Perfekt att fynda julklapparna på. 

Idag har lagerhaus 30% på allt fram till midnatt, passa på! 

Här nedan ser ni mina favoriter! 

HÄR kommer ni till produkterna 

Årets nyårsdukning kommer absolut gå i guld! 


Rabatten dras i kassan! 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Sista klapparna – 25% rabatt! 

Annons! 

Själv är jag alldeles strax helt klar med julklapparna! Det sista jag tänkte fixa är lite ny lera och sands alive. Älskar att pyssla med familjen och då är dessa två perfekta! Ni hittar dessa nedanför 

Ange koden: 345450 i kassan! 

TÄLT | MCSTUFFINS | DOCKVAGN | BILBANA | SANDS ALIVE | LERA | KOCK KLÄDER | DADDA | BOBBO 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

DISNEY Julkalender

Jag älskar julkalendrar i alla former men speciellt de med små böcker. Förra året hade vi en PIXI men i år blev det DISNEY och den är magisk! 

Idag när barnen öppnade låg 101 dalmatinerna bakom lyckan, min favorit när jag vart liten! 

Det är fortfarande inte försent att köpa ett exemplar! Gör det HÄR

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...

Julbak! 

Igår julbakade jag och mamma lite! Tre sorter blev det denna gången

Pepparkakor med mandel

  • Pepparkaksdeg
  • Mandel

Så här gör du:

Blanda pepparkaksdeg och skollad hackad mandel. Rulla till en rund rulle och dela i 0,5 cm tjocka skivor. In i ugnen tills pepparkakorna fått färg! Förvara i burk men låt locket stå öppet ett tag. 


Knäckbräck

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl ljus sirap
  • 3 dl strösocker
  • 60 g smör

Topping: hackad mandel

Så här gör du:

Blanda grädde, sirap, socker och smör i en vid tjockbottnad kastrull.
Koka upp under omrörning. Låt koka på medelvärme till 130°C, koktiden varierar beroende på hur pass vid kastrullen är och hur krafigt det kokar. Rör om då och då. 

Häll upp smeten på en bakpappersklädd plåt. Strö över ev topping direkt när smeten hällts ut. 

Låt knäcken svalna och bryt sedan i bitar. Förvara i kyl eller frys!

Vaniljfudge

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 ½ dl strösocker 
  • 50 g smör
  • 1 msk glykossirap
  • 1 vaniljstång
  • 1 nypa salt

GÖR SÅ HÄR

1. Värm grädde, strösocker, smör och glykossirap försiktigt i en kastrull tills smöret och sockret smält. Rör om då och då.

2. Höj värmen på spisplattan till medel och sätt ner en termometer i smeten. Låt smeten småkoka till 116 grader och rör om då och då. Klä under tiden en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.

3. När termometern visar 116 grader tar du kastrullen från plattan och låter smeten stå i några minuter tills den når 110 grader.

4. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör ner fröna och saltet i smeten. Skulle det ha bränt fast lite i botten i kastrullen så kan du hälla över smeten i en mindre kastrull, då går det också lättare att röra i smeten.

5. Nu är det dags att röra ordentligt. Rör i smeten tills den når 60 grader och är tjock och glanslös. Ta bort termometern och rör lite till.

6. Häll ner den tröga smeten i formen och jämna till ytan. Låt fudgen stå i rumstemperatur för att stelna, gärna över natten. Ställ den sedan i kylen innan den skärs upp i bitar. Skär fudgen i lagom stora bitar. Förvara dem i kylen!



Annons
Kommentera (3)

Kommentera

  1. Johanna Håkansson

    Åh så gott 😊. Måste testa det med pepperkanorba. Kan man köpa färdig pepparkaksdeg och bara lägg i mandel o in i ugnen? Kram

Se fler...

Barnens egna lilla gran

Innan jag sprang och hämtade barnen på förskolan idag hann jag slänga i barnens lilla julgran i en julgransfot och lägga under lite paket! 

Jag tycker om att överraska barnen ibland och förklarade för Nellie att någon hade varit hemma hos oss och lämnat något spännande. Vi traskade hem från förskolan och när vi kom hem hängde hakan i golvet på Nellie, så glad tjej! 

TOMTEN har varit här mamma!


Tomten hade även lämnat ett litet brev där det stod att tjejerna skulle pynta granen. Så hon sprang och hämtade tjejernas egna julgranskulor och de pyntade granen tillsammans, så fina! 


Efter vi julpyntat satte vi oss ner och pysslade, mer om det får ni se imorgon! 

Nu filmdags efter god middag och träning! 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera