Anitha Schulman

Barnfria flyg? Det sämsta jag hört

barnfria flyg

 

Tycker Cissi är en vettig människa som har rätt i mycket men här är hon ute och snedsegel-flyger 😉 aja den där ordvitsen var väl sådär. Men kontentan är att man har gjort någon godtycklig studie i att folk vill ha barnfria zoner på flygen. Men samma studie har även kommit fram till att få vill betala extra för det. Ja så det ledde ju egentligen inte till så mycket mer än ett ”ja, jasså, nähä”. Alltså det finns ju redan en lösning på problemet och det stavas ju B U S I N E S S.

Där är det väl nedre åldersgräns  på 6 år som gäller. Även om det inte är ”lagstadgat” så är det väl underförstått och det kanske inte är alla heller som känner att det är värt ett businessäten till någon som är runt tre äpplen hög.

Nej åker man apklass så gör man och då är man inte bättre än någon i flocken. Stor som liten. Som jag ser det finns det tre kategorier människor. Detta baserat på var i livet man befinner sig.

Innan man får barn så tycker man ju såklart att ungar är aaaaasjobbiga och man fattar inte att mamman/pappan kan få ungen att vara tyst.

När man har barn som skriker på flyget och får ”onda ögon” så vill man pekfingersknäppa den som stirrar, väldigt hårt på ögonloben. Det är inget man ”vill” att barnet ska skrika och den som inte fattar att föräldrarna lider som mest är lite sämre funtad. Där önskar man ju lite empati och medlidande istället för stressuckar. Skulle säkert göra situationen mer dräglig för alla. Inklusive ongen.

När du har barn och är barnfri på en flygning och hör annans en unge som skriker längre bak i kabinen. Då finns det ingen njutning som är större än den att veta att det inte är ens egen för en gångs skull. Den tillfredsställelsen får mig att somna direkt varje gång.

Så utav den kortfattade analysen så är det helt menlöst att ha barnfria zoner. Eller vad säger ni? Ska vi ha fyllezoner också i så fall?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    När jag flyger med barn skulle jag inte ha något emot att flyget hade olika zoner. Jag skulle gärna sitta i en barnzon och då känna att det är mer ok om mitt barn får ett utbrott.

  2. Lisen

    Barnfria flyg är inte nödvändigt. Skitjobbigt sitta framför ett barn som sitter och sparkar i ryggstödet, gnäller och skriker. Men säkert jobbigare för föräldrarna.

  3. Madde

    Det finns så klart fler kategorier än tre! ”Innan man skaffar barn och när man har barn” utesluter ju en hel massa människor som aldrig får/skaffar egna barn. Här kan man vara mer eller mindre erfaren av barn, mer eller mindre intresserad och tolerant – precis som i ”dina” grupper. Jag hör till de barnfria och jag kan identifiera mig med allt du skriver om hur folk kan reagera. Jag kan tycka ungar är jobbiga eller ha förståelse och empati tex. Hur jag tar en situation beror ju på hur jag mår och hanterar mina känslor i det läget. Jag är dessutom överkänslig för ljud och andra intryck så det spelar ju in stort… Jag skulle gladeligen betala extra för att få sitta i lugn och ro för det mesta. Nu är det ju en kostnadsfråga, och jag har hittills i mitt liv inte haft råd med det. Sen vad man kallar denna lite dyrare stol spelar ju mindre roll…

  4. Emma

    Jag har inte egna barn men blir faktiskt aldrig arg när barn skriker. Jag tycker bara synd om föräldrarna och känner medlidande. När jag däremot hade ett gäng fulla medelålders göteborgare bakom mig, ja då tyckte jag synd om mig själv!

  5. Lotta

    flög business senast förra veckan och det var en barnfamilj med…..problemet var inte deras bebis utan föräldrarna!!! Dom satt inte still på flera timmar utan skulle fixa och trixa hela tiden stod upp i gången och höll på .Tyckte så sjukt synd om dom som satt precis brevid….Nej inga barn i business heller.Kan tilläggas att detta var Finnair och resan gick till Phuket. Antar att det skiljer sig vilka resmål man åker till.

  6. Lady Dahmer / postpatriarkal feministfitta

    ”När du har barn och är barnfri på en flygning och hör annans en unge som skriker längre bak i kabinen. Då finns det ingen njutning som är större än den att veta att det inte är ens egen för en gångs skull. Den tillfredsställelsen får mig att somna direkt varje gång.” HAHAHA!? Jag trodde jag var den enda som tänkte så! Brukar säga det till min stirriga man (som blir stressad av alla barn) när vi åker tåg och nån annans barn lever rövare: ”inte mitt barn” sen lutar jag mig tillbaka och njuter av det faktumet. Så jävla stress-avkopplande att det finns inte.

  7. Emelie

    Jag sitter hellre bredvid ett barn alla dagar i veckan än bredvid nån snuskpelle som varken duschat eller bytt kläder den senaste månaden!

  8. Linnea

    HAHA, kan man också införa fyllefria flyg då. Finns inget värre än när man sitter på flyget med sina skötsamma ordentliga fina barn, och det dräller av fyllskallar som häller i sig gintonic till frukost och tjoar och vinglar runt!

Comments are closed.