Anitha Schulman

Det nya landet är ett mycket gammalt land

20140914-225949.jpg

Jag tror att det som varit ett jätteproblem för alla partier är att diskutera ”islamisering” som flera etniska minoriteter anser är viktigt. Generellt har hela invandringspolitiken varit obekväm.

Åsiktskorridorer som i det här landet blivit allt snävare har nu talat sitt tysta språk. Det här är konsekvenserna av dem. Tror inga invandrare känner sig som ”rasister” som de blir anklagade för ifall de motiverar varför de röstar på SD. Därför håller man käften och röstar tyst. Ponera att du och din familj varit förföljda i ditt hemland och varit utsatt för exempelvis islamistisk extremism. Då är det ett enda parti som pratar öppet om detta och bekräftar dina rädslor. Då har de nog din röst. Hade man våga lyfta den frågan så hade kanske inte det blåa blocket och främst Moderaterna så hade man nog inte tappat så mycket till SD.

Briljant av Sverigedemokraterna att se detta hål i systemet och täppa igen det ur en strategisk synvinkel. Inte humanitär. Minns att jag försökte objektivt tala om det här på bloggen för två år sedan och blev då kallad smygrasist. Så även jag tystnade. Det är en svår fråga att vidröra utan att bli ansatt. I min värld är rasist bland det fulaste man kan vara. Så därför låter man bli. Även om man har något att säga.

Sedan tror jag det är många förstagångs väljare på mindre orter som kommer ut i ett arbetsliv som inte finns. Då är SD där och fångar upp. Lyssnar och berättar vad ”felet” är snarare än möjligheten. Precis vad man kanske vill höra då när man är tom på inspiration och fightarglöden falnat för länge sen. Man vill bara har någon som lyssnar. Som en dålig kompis som lyssnar och bekräftar. Som säger att du ska ta den där drogen för att bli glad. Precis så.

Jag tror inte att det är extrema grupper som har växt då Svenskarnas Parti tappat.
Jag tror det är de som är missnöjda som talar sitt tysta språk och man kan inte annat än underkänna arbetslöshetsfrågan och invandringsfrågorna i det blåa blocket. Då det nästan går hand i hand med SD:s nya väljare.

Hur som helst så finns det just nu inga vinnare i detta val bara förlorare. Så synd. Hoppas Lövén sträcker ut handen till ett mycket oväntat men nödvändigt håll (M)och att han får svar. Då kan det här ”nya landet” som just nu blivit mycket gammalt. Bli något alldeles unikt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Åsa

    Bra och saklig artikel. Jag påstår inte att alla som röstat på SD är rasister, inte heller att jag är fördomsfri- för det är jag långt ifrån. Jag är dock uppvuxen i Tensta och bor numera i en annan månkulturell förort, så jag drar väl mitt strå till den där stacken han skriver om.
    Det jag har emot SD är deras populism och vägran att bekänna sitt förflutna. Islam är inte ett problem, integrationen är det däremot. Jag skulle aldrig rösta på SD men jag vill gärna se hur de andra partierna kan lösa frågan utan att anklaga följare av en viss religion för att vara det största hotet mot Europa sen andra världskriget.
    Lev och låt leva!

  2. Åsa

    Vänstern har tagit avstånd från sin historia. Jimmie Åkesson påstår att SDs historia inte är sann. Där har du skillnaden. SD är uttalat antifeminister. Tror du att det inte skulle finnas brottslighet om vi inte tog emot flyktingar? All forskning pekar på att stora samhällsklyftor med en underklass som blir illa behandlad (diskriminerad)är grunden till upplopp och brottslighet. Problemet är inte att vi tar emot för många flyktingar, problemet är att våra grannländer tar emot för få. Så länge vi i väst utnyttjar andra länders resurser och för krig och brutalitet mot befolkningen där, kommer det att komma flyktingar till våra länder. Det är fakta.

  3. LIlla M

    Får tillägga att Integration endast behövs när flyktingarna blivit för många. Vi hade inte behövt ngn integrationsminister om vi hade haft mindre invandring. De orter dit det kommer lagom mycket invandrare har inga integrationsproblem. Är själv uppvuxen i ett sådant samhälle. Där finns inga invandrarområden och inga bilbränder. Det komiska är att där det inte finns invandrare där har SD minst väljarstöd. Direkt det dyker upp en flyktingförläggning någonstans verkar de få mer stöd där. Blir folk på de ställena plötsligt rasister? Nej naturligtvis inte. De får stora problem med brottslighet, nedskräpning, bränder osv

  4. LIlla M

    Pappor kommer. Nej det kommer inga kvinnor som ser ut som muslimer. Trots att det finns många tjejer i klasserna som ser ut som muslimer. Vad har SD för syn på kvinnor som inte skulle vara helt 100 ?
    Att de inte vill att man ska få göra abort (utan särskilda skäl) efter v.12. Kanske är det inte kvinnans rätt utan barnets rätt som går först där. Svårt att kalla det foster när många barn idag överlever fast de föds alldeles för tidigt
    Det finns inget alternativ till SD om man vill minska invandringen.
    Är säker på att SD är helt ofarligt särskilt om man jämför med Islam.
    Vänsterns förflutna är illa, väldigt illa men på något sätt är det helt ok i PK media.
    För övrigt håller jag inte med allt hos SD, det gör nog de flesta inte oavsett vad de röstar på.
    Vill att invandringen begränsas till de övriga nordiska ländernas nivåer. Vi hjälper faktiskt fler på det sättet. Man kan göra båda… javisst men för varje flykting vi hjälper här säger vi hur man än vrider och vänder på det (så länge inte pengar växer på träd)nej, till de som behöver hjälpen mest.

  5. Åsa

    Absolut, jag är helt med på att det finns problem. Segregationen är brutal. Sveriges politiker vet för lite när det gäller moskéer som är sponsrade av Saudiarabien, eller blundar för det rättare sagt. Men är SD svaret?
    vad har de för lösning, mer än att stoppa den muslimska invandringen och förbjuda omskärelse och halalkött? Kvinnosynen i SD är inte 100 heller.
    Kommer inga muslimska mammor till mötena eller bara inte några som ser ut som muslimer? Kommer muslimska pappor?
    När man röstar fram ett parti som knappast har sopat bort den nazistiska grunden, förstår man då vad man ger sig in på? Fattar ni hur farligt det här är? För alla, oavsett religion. ..

  6. LIlla M

    I Stockholm, Göteborg och Borlänge pågår öppet rekrytering av fotfolk till IS av personal i gula västar med trycket ”IS” på ryggen. Besök gärna deras ICC, sunni-moskéer, och se. Man kan ju faktiskt förstå att SD får röster. Kvinnor är inlåsta i sina lägenheter och barn könsstympas, det pratas och görs för lite. Till min sons skola kommer aldrig muslimska kvinnor till skolavslutningar och föräldramöten. Alla partier måste börja prata om det för problemen finns.

  7. Åsa

    Är det bara ”islamiseringen” som är problemet? Och i så fall, hur stort är problemet? Absolut smart att från förra valrörelsen gå från ett invandringsproblem till ett problem med islam, spela på människors fördomar och rädslor och hat. Jag undrar hur det ska gå till att stoppa den muslimska invandringen, åsiktsregistrering kanske? Religionsfriheten i fara möjligtvis?
    Problemet enligt mig är segregerade områden, både ”svenska” och ”mångkulturella”. Ta tillvara på kompetensen som finns och låt inte rädslor eller hat styra.

  8. Elin

    Tack för en strålande analys! Skönt att någon vågar prata om det på ett moget sätt istället för att peka finger och kalla alla SD-anhängare rasister. Röstar inte själv på SD (vilket är sjukt att jag ens behöver förklara) men tycker att den här debatten har skötts så dåligt av partierna och media och håller helt med dig om att åsiktskorridoren är snäv. Snart känns det ju inte ens som att åsiktsfriheten finns kvar. Fortsätt att säga vad du tycker! Vi står bakom dig.

Comments are closed.