Sandra Forsberg

TACK

Igår lade jag upp på story på instagram om vår lilla Molls. Jag beskriv lite lätt om hennes personlighet. Hennes hyperaktivitet, energi som aldrig tar slut. Jag nämnde att jag har svårt att nå henne, det känns lite som att hon inte lyssnar, inte helt är här i nuet. Hon har väldigt svårt för att fokusera på en sak i taget och hon är väldigt sjövild och högljudd. Vi har provat många olika metoder såklart, pratat med BVC och syftet med mitt inlägg vara bara att få extremt handfasta tips om någon har det precis som vi. Kanske finns det något magiskt som funkat på någon annan liten virvelvind där ute. 
Och från djupet av mitt hjärta vill jag bara säga TACK ❤️ Vilken fin respons jag fått. Ni är magiska! Det känns så otroligt skönt att veta att det är fler som är lika slut som vi, att vi inte är ensamma i världen med det. Men vi har ju världens finaste lilla flicka och det känns så dumt att ”klaga”. Finns ju så mycket större problem i vår hemska värld. Men ibland känner jag att man måste få tycka lite synd om sig själv, gråta en skvätt och ladda om. För trots att vi alla gör vårt bästa för våra barn tar energin slut och man tvivlar så på sig själv.

Flera av er har gett mig tips och flera andra har bett om att skicka vidare tipsen jag fått, då de också vill ha tips till sina små trollungar. Så jag tänkte göra en liten sammanställning här. Detta är vad flera av er följare tipsat om:


– Undvik socker i alla former, finns mycket dolt socker i vardagsmaten
– Skärmfritt
– Vara ute mycket
– Släppa på regler
– Hårdare regler
– Rörelsebehov, låta henne ”springa av sig”
– Umgås med djur
– Sömn/sömnbrist

Jag har faktiskt aldrig tidigare fått förslaget att umgås med djur, ett toppentips som jag verkligen ska testa på. Tror starkt på att de påverkar och ger lugn. Sen känner jag att man får ge och ta lite. Det som funkat och funkar bäst på oss är när vi mest fokuserar på allt positivt, att inte benämna det negativa. Detta ger oss mindre konflikter. Men samtidigt känner vi att vi någon gång måste lära henne rätt och fel, vi kan inte låta henne göra som hon vill alltid. Det är inte den uppfostringen vi vill ge. Regler, men såklart kan man busa lite ibland. Energin tar dock inte slut av detta. ”Ett energiskt barn är ett friskt barn” har vi fått höra mycket då vi bett om hjälp och tips på hur vi ska hantera och orka med vår lilla trollunge. Ja, så kan det såklart vara, men någonstans upplever vi att hon har lite för mycket energi för sitt eget bästa..
Vi har väll insett att vår kära lilla Molly är lite egen, En egen person med en alldeles sprakande personlighet. Helt fantastikt, glad, men också väldigt arg ibland. Väldigt känslosam och minsta motgång eller förändring tas ofta emot väldigt svårt. Det är väldigt svart eller vitt, finns liksom inget mellanting. Hon har varit såhär sedan dagen hon föddes. Vår älskade lilla Molly. kräver lite mer av oss som föräldrar och jag hoppas att hon med tiden lär sig att handskas med sin energi och sina egna känslor. För hennes skull, så att livet inte blir så jobbigt.

Ibland blir jag knäckt, undrar om vi gjort något fel. Om vi påverkat henne hit eller dit. Men så påminner jag mig själv om att det ju inte är något fel på henne, tvärt om, hon är bara lite mer färgstark med lite extra strössel av allt.

Älskade lilla karamellen, visst är hon finast i denna värld?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.