Sandra Forsberg

DIY sänggavel

Så äntligen blev det dags att ta tag i att bygga en sänggavel – och SÅ lätt det var, så SNABBT det gick och för en liten peng. Att jag inte gjorde det här precis när vi flyttade in.

 

Det här behöver du:
Hobbyskum (jag handlade på här, finns säkert på fler ställen!)
En plywoodskiva (jag köpte på Hornbach där de även hjälper till att såga ut exakta mått för en liten peng)
Tyg
Häftpistol

 

1. Mät och klipp ut hobbyskummet så att det passar i den höjd du vill ha. Jag villa ha hobbyskummet från sängkanten och upp.

2.Häfta fast hobbyskummet på plywoodskivan. Jag freestylade och häftade lite  längst kanterna.

3. Trä på/häfta fast tyget
Här kan man göra lite olika. Jag köpte ett påslakan och sprättade upp ena längdsidan för att kunna trä på tyget på gaveln som en strumpa. Du kan såklart häfta på ett tyg så att det blir mer utdraget och spänt. Själv föredrar jag den slarviga känslan i ”skrynklet” och de råa kanterna. Ett plus för att kunna ta av och tvätta och byta färg (tyg) efter säsong, även om min kära mamma sa ”Ska du inte stryka det och kanske ta bort de synliga kanterna?”, tänker att det är en smaksak ? Haha!

Sänggaveln som tog exakt 8 minuter att fixa och kostade oss ca 650 kr. Som hittat! Kan även passa på att berätta att vi sågade skivan i 186x110cm då har vi en 180 cm kontinentalsäng från IKEA. Tyckte det kändes lagom högt och brett i vårt lilla sovrum.

Nu väntas tapas och söndagsmys!
KRAM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.