Villa Sjöliden

Snälla grannar och att testa täckodling!

Innehåller annonslänkar

Go kväll bästa ni<3 

Oj vilken fin ledig dag vi haft här hemma idag hela familjen plus en kompis till Milian. Det har varit full rulle hela dagen med en massa sol och bad och diverse saker.

Vattenspelet har fått åka fram på pooldäcket och porlar så fint. Jag beställde vattenspelet för bra många år sedan hos Ting ute och inne. 

Förra året när vi gjorde om rabatterna här hemma blev det tre stycken ”hostor” över som inte fick plats någonstans. Satte då ner som i varsin kruka i brist på annan plats, och oj, vad fint det blev. När dom väl veckar ut sina stora blad blev det som en liten djungel kring vattenspelet. Därför fick det bli samma visa i år med tanke på att det var ett vinnande koncept;)

Dock vinterförvarar jag dom inte i krukorna, utan gräver ner dom i växthuset.

Jag och Alicia passade även på att åka en tur till granngården under dagen. Vi skulle införskaffa lite hö (kaninhö) till jordgubbslandet och köpa hem kattsand till vår kommande familjemedlem.

När vi kom hem höll grannarna på att kratta upp en massa gräsklipp, vilket gjorde att jag var tvungen att höra om jag fick lite till mina odlingar. Jag har nämligen fått för mig att testa det här med täckodling. Och till min stora lycka, var det bara att plocka! Vilka snälla grannar<3

Anledningen att jag vill testa att täckodla är en massa bra saker, som att man slipper vattna till förbannelse eftersom gräsklippet ser till att behålla fukten i jorden. Man slipper hålla på och näringsvattna vilket vi alla vet som håller på med odling att det kan bli en kostsam fråga. Täckodling ger även en mer näringsrik och extra fin skörd. Att just använda färskt gräsklipp är det absolut finaste som finns när man talar täckodling eftersom det är fullproppat med smaskiga näringsämnen som maskarna för med sig ner i jorden.

Så detta ska bli grymt spännande, och jag började med hallonen, sparrisen och i växthuset.

Och förresten så funkar ogräsmaterial tydligen minst lika bra som gräs att ha på din täckodling. Toppa med ogräsrenset i tunna lager. Även löv och kompostmaterial går också bra att toppa med. Allt blir ju jord så småningom  i alla fall;)

Och nu på kvällskvisten står grillning på schemat här hemma. Blir ett perfekt avslut på en mycket fin dag<3 Kanske kan det även bli ett kvällsdopp i det nu 29 gradiga vattnet;)

Och idag vill jag tipsa er om något mycket roligt till sommarens ljumna kvällar. Nämligen detta, som är en grymt rolig familjeaktivitet hemma på gräset eller varför inte till sommarfesten eller femkampen.

Vi upptäckte detta på Gotland för en herrans massa år sedan, och fick bygga en egen variant när vi kom hem. Därför blev jag så lycklig när jag såg att det fanns här inne.

Önskar er en fin Kristihimmelsfärdsdag<3 

Kram Nathalie

 

 

.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.