Recept på en makalöst god Sverigekaka och blivit med lugg! – Villa Sjöliden
Advertisements
villasjoliden

Villa Sjöliden

Recept på en makalöst god Sverigekaka och blivit med lugg!

Innehåller annonslänkar till

Bubbleroom och Lyko

Hej på er<3

Här hemma har det varit full rulle sedan vi vaknade i morse. Jag och Alicia låg och drog oss i sängen längre än killarna, och när vi väl kom ner till köket hade dom åkt för att hämta täcksidorna till garderoben.

Vi tjejer åt en lugn och skön frukost innan vi gjorde oss iordning för att ta en tur till Ikea och byta några saker som blivit fel till garderoben.

Ordning gjord och klar! Och jag måste ju visa er att jag har blivit med lugg! När man som jag är väldigt impulsiv så blir det lätt såhär när jag tex går till frisören;)

   

Ovant såklart, men jag tror faktiskt att jag gillar det! Känns lite mer elegant på något vis.

Sedan bar det iväg mot Ikea med min lilla loppa!

Väl hemma var det fullt byggkaos här hemma! Jag passade därför på att slänga ihop en Sverigekaka lite snabbt! En av dom absolut GODASTE och mest lättgjorda kakorna som finns!

Och så klart har jag recept på denna saftiga och galet goda kaka!

Sverigekaka

3 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl kokande vatten

Fyllning:

100 g smör

1 dl mjölk

3 msk vaniljsocker

Gör såhär: 

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Ta fram en springform (rund form med en avtagbar kant) och spänn fast ett bakplåtspapper i botten på formen. Smörj och bröa resten av kanterna.

Vispa sedan ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp ( ca 5 min). 

Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en separat bunke (blanda ordentligt). Häll sedan mjölblandningen i äggsmeten och rör ihop det med en slickepott. 

Häll sedan det kokande vattnet i smeten och rör om till en slät smet. 

Häll sedan smeten i springformen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min. När du testar med en sticka ska kakan vara torr! 

Fyllning:

Koka upp mjölk och smör, tillsätt sedan vaniljsockret och rör om tills det blir helt slätt. 

När kakan sedan är klar låter du den svalna ordentligt innan du använder en brödkniv för att dela kakan på mitten. Du ska alltså få ett lock och en botten. 

Häll sedan mjölkblandningen väldigt sakta över kakans botten så att kakan hinner suga upp all vätska ordentligt.

Lägg sedan på locket och pudra över florsocker över kakan. 

Så himla god! Kan säga att nästan hela kakan åts upp i ett nafs av bara oss i familjen;)

 

Idag vill jag visa er två riktigt härliga nyheter i form av denna och denna (Bubbleroom).

Hur fina är dom inte!? Älskar dessutom färgen!

Sedan vill jag fråga er kära läsare om ni har något förslag på en bra volymgivande värmeborste. Är inne på att skaffa denna (Lyko) då jag läst recensionerna och den ska ge en väldig glans och en bra volym. Men ni kanske tycker någon annan är bättre? Hit me!

Önskar er en fin lördagkväll<3 

Kram Nathalie

 

Advertisements
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
villasjoliden

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.