Villa Sjöliden

DIY instruktioner egengjord gran. Och 3 riktigt fina tips!

Innehåller annonslänkar

God morgon fina ni<3 

Hoppas ni sovit gott!?

Själv har jag sovit som en stock… och hade nog ärligt talat behövt några timmar till;)

Men eftersom plikten kallar var det bara att kliva upp ur den varma sköna sängen och börja med morgonstöket. Barnen ska väckas, äggen ska kokas, matlådan packas, bilen startas, fixa något litet ätbart till barnen, göra sig själv iordning… osv!

Igår kväll satt jag och kikade på Jul med Ernst som hade sin årliga premiär. ÄNTLIGEN! Finns det något mer stämningsfullt än detta!?

Fick en sådan feeling att jag faktiskt var tvungen att gå och värma mig lite glögg! Och det passade ju bra eftersom det var en kollega som berättade att det var just glöggens dag igår. Det finns bannemig dagar för allt numera!

Idag tänkte jag börja med att visa er hur jag gick tillväga när jag tillverkade min lilla söta gran för ett par veckor sedan!

Steg 1 är att införskaffa sig material!

Du behöver:

En hel bunt med granris (glöm inte att kolla med markägaren)

Bindtråd

En granstam (gammal eller ny spelar ingen roll)

En sekatör

En vedklabbe eller något annat dylikt

Ett borr som passar granstammens tjocklek.

Börja med att kapa till stammen i lagom långa bitar… allt beroende på hur hör du vill göra din gran. Jag kapade min granstam i ca 1 m längder.

Ta ett knippe grankvistar och fördela dom runt stammen så du lämnar ca 20 cm nedtill. Bind hårt med bindtråd och jobba dig uppåt med nya knippen!

När granstammen börjar att nå sitt slut så fortsätter du ändå med några grankvistar till… och drar åt ännu hårdare med bildtråden!

Detta för att toppen på den lilla granen ska bli böjbar.

Slutligen tar du en ganska så tjock vedklabb (krävs minst 1,5 dm i diameter) och borrar hål så du kan stoppa ner granen och därmed få en granfot. Denna fot kan man om man vill klä med en bir juteväv eller naturligtvis bara ha den som den är. Villa man inte borra i en vadklabb, så man man trycka ner granen i en kruka med jord i,

Svårare än så är det alltså INTE! ’och riktigt gulligt att ställa flera i olika storlekar i grupp!.

Idag har jag 3 riktigt fina nyheter att visa er… riktiga ”villhöver” på alla!

Vi börjar med denna som åkte DIREKT ner i varukorgen! Hur stilren!? Både att använda som den är och med en skjorta under.

Sedan detta set som är minst lika snyggt att glida runt i hemma som till vardags! Wow! Finns i tvår fantastiskt fina färger. MÅSTE HA!

Sist men inte minst… hur söt var inte denna!?

Önskar er en fin onsdag<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.