Villa Sjöliden

En titt in i köket!

Innehåller annonslänkar

Go kväll bästa ni<3 

Himmel vilken tung måndag det blev idag… ni vet en sådan där dag när kroppen helst av allt skulle velat stanna kvar i sängen. Kroppen och huvudet har på något vid gått på halvfart, samtidigt som jag har ett jobb där man aldrig kan gå på halvfart. Ni fattar vilken dålig kombo!

Men nu är jag hemma och har precis lagt barnen för natten. Vindarna viner utanför fönstren och regnet smattrar på rutan. Katten ligger raklång i soffan bredvid mig och börjar kurra så fort våra blickar möts.

Just i denna stund känner jag ren och skär tacksamhet för livet!

Hur härligt är det inte när man kommer in i ett sådant ”moment” när man bara är tillfreds med allt.

Idag tänkte jag bjuda på några bilder från vårat kök här hemma.

Vårat hus är ju (förutom glasrummet) Väldigt litet och därav galet svårfotat.

Kruka, karaff, poster

Köket står oftast i centrum i många hushåll, därför är det viktigt att det är en plats som både är praktisk och vacker. Ett kök ska inspirera oss till matlagning och aptit. Ett roligt tips är därför att se till att undvika blå toner. Studier visar nämligen att just blått är en färg som får oss att tappa aptiten. Men perfekt att använda på porslinet om man vill äta lite mindre;)

Däremot är en gynnsamfärg för att skapa aptit orange. Nu kanske det inte är så många som har orange kök… eller porslin… men kul att veta!

Vill man skapa ett vackert och inspirerande kök så är det viktigt att plocka fram saker som inspirerar till matlagning. Detta kan vara en fruktskål, färska kryddor, en bricka med olja, flingsalt och vinäger.

Plocka även bort allt ”onödigt” som inte används dagligen och lyft istället fram vackra burkar och skålar med tex müsli.

Om man har ett köksbord i anslutning till sitt kök kan man tänka på att välja ett runt köksbord om det är möjligt. Anledningen är att det runda bordet är det optimala för gemenskapen. Och Studier visar även att man lättare undviker konflikter vid ett runt bord än vid ett kantigt bord.

Bara lite rolig och intressant fakta!

Hörrni, idag skippar vi farsdagtipsen! Föra idag ska jag tipsa er om några grymt fina saker!

Vi börjar med dessa eleganta snyggingar!

Men dessa och dessa blev jag fullkomligt förälskad i! Kan faktiskt bli så att några av dessa får flytta hem hos mig!

Och på tal om färgen orange så tyckte jag att denna såg riktigt skön och stilig ut!

 Önskar er en riktigt fin kväll<3

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.