Villa Sjöliden

Bakdag, matresa & grillad dovhjortsmacka!

Innehåller annonslänkar

Go kväll kära ni<3 

Här hemma har vi fortfarande lite sjukstuga med en pigg men snorig Milian. Vad passar då bättre än att fylla på bullförrådet med världens GODASTE VANILJBULLAR!? Dessa om något är det hård åtgång på här hemma!

Och dessa bullar bli ABSOLUT GODAST om man gör på det enkla sättet, att rulla en lång rulle och dela. Inga vackra knutar eller flätor.

Jag kör dom även i en muffinsplåt för att hålla dom så kompakta och höga som möjligt!

Just denna helg runt om i Örebro län pågår något som heter matresan istället för Wadköpings matmarknad som annars hålls varje år. Detta år fick arrangörerna tänka om, och kom därför på Matresan. Du kan alltså åka runt bland olika lokala restauranger, foodtrucks, och smultronställen runt om i länet och äta gott! HUR KUL!?

Vi valde att besöka Ekbom delikatesser för att köpa med oss lite havskräftor (alltså, gillar man skaldjur är detta VERKLIGEN värt ett besök… Det finns allt från kräftor, till hjälmargös att köpa med sig hem.

Det fick även bli ett snabbt besök på LOKAL ekologiskt surdegsbröd!

Och för den som vill äta riktigt gott, pågår detta även under morgondagen,

Och surdegsbrödet… mmmmh, det gjorde Snickaren något helt magiskt gott med!

Grillade surdegsbröd med dovhjortsfilé och en massa gott.

Och så klart var denna macka alldeles för god för att inte dela med sig av receptet!

Snickarens grillade dovhjortsmacka

Börja med att göra en röra av:

Philadelphiaost (ca, 1/2 paket)

Persilja (lite grann) 

Blomkål (ett litet blomkålshuvud)

Koriander (en hel kruka) 

Salt (ganska mycket då röran ska bli ganska så översaltad)

Peppar (ganska så generöst)

Dijonsenap (ca 2 msk)

Majonäs (ca 1,5 dl)

Börja med att grilla blomkålen så att den blir lite svart (sotad), lägg den sedan på indirekt värme på grillen så den blir al denté.

Blanda ihop alla ingredienserna till röran och hacka ner blomkålen.

Surdegsbröd (4 skivor)

Bacon (2 pkt)

1 st dovhjortsfilé

Jalapeno

Philadelphia

Persilja

Comté ost (går även bra med havarti eller gruyere)

Schalottenlök

Bladspenat

Salt & peppar

Mackan:

Stek bacon på indirekt värme på grillen tills den blir knaprig.

Grilla dovhjortsfilén snabbt, den ska vara mer åt det blodiga hållet.

Skär 4 st, ganska tjocka brödskivor av surdegsbrödet. Bre ett lager philadelphiaost. Ha sedan på rikligt med jalapeños som du delat i tunna skivor och toppa med rikligt med röra.

Strö över hackad bacon och skär hjortfilén tunt och lägg på. Sedan häver du på MASSOR av riven Comté ost (går även bra med havarti eller gruyere) och riktigt tryck på osten så det täcker hela ovansidan!

Grilla sedan mackan på grillen (på indirekt värme) tills osten smält över hela mackan.

Toppa med olivolja, bladspenat, lite schalottenlök, persilja och salt och peppar.

Och volá… här har ni en GRYM macka! 

Så man kan säga att vi tog Snickarens födelsedagsmiddag idag istället för igår!

Så, trots lite krasslighet här hemma, fick vi till en fin dag i alla fall…

Idag tycker jag bland annat att ni sa spana in Gina tricots nya minikollektion ”Back to school”

Sedan tycker jag ni även ska spana in denna som jag själv äger i svart och köpte när jag var och hälsade på min bästa vän i Amsterdam. Så galet skön och passar till det mesta!

 Sist men inte minst har vi även denna snygging som såg himlans skönt ut, och riktigt snygg dessutom!!

 

Önskar er en jättefin kväll<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.