Villa Sjöliden

Saftig chokladsockerkaka och ett riktigt vårtecken!

Innehåller annonslänkar

God kväll kära ni<3 

Hur har ni det i stugorna? Friska, sjuka, karantän eller vabbandes? Själv körde jag min första jobbdag efter att ha vabbat i en vecka. Nu har Snickaren fått tagit över vabben här hemma. Jag måste ändå säga att det var väldigt skönt att komma tillbaks till jobbet igen, trots manfall och lite halvkaos,.

Igår passade jag och barnen på att baka så dom skulle ha något att fika med nu när det skulle bli fint väder. Vi gjorde bland annat en supersaftig chokladsockerkaka, som var väldigt god!  

Saftig chokladsockerkaka

3 ägg (rumsvarma)

3 dl Strösocker

1/2 dl Kakao

3 dl Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

2 tsk Vaniljsocker

125g Smält smör

1 dl mjölk

Gör så här: 

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda sedan kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och RÖR ner det i äggblandningen, Tillsätt sedan det smälta smöret och mjölken och vispa snabbt ihop till en smet (viktigt att inte vispa för länge , utan precis så det blir blandat!). 

Häll sedan smeten i en smord och bröad sockerkaksform. 

Grädda sedan kakan längst ner i ugnen 37-40 min. 

Enkelt och så himla gott!

Och vet ni… i morse, när jag åkte mot jobbet ja, då fick jag se ett riktigt vårtecken! Det var nämligen fullt med tranor på varenda åker. Är inte det ett vårtecken så säg!

Märker även att sjön utanför huset fylls med fler och fler fåglar för varje dag som går. Vårat fina grågås-par, som är trogna gäster varje år har nu bosatt sig i sjön… och även familjen kanadagäss (vilket inte alls är lika roligt!) och i år… ja då är det inte bara ett par… utan snarare TIO fullvuxna gäss som snart kommer få en hel drös med ungar. Detta kommer innebära att nedre delen av tomten kommer vara fullsmetad med stora fågelbajsar. BLÄ!

Men som sagt,,, det känns verkligen att våren är här!

Idag blir mitt tips till er och kika in Nakds nysläppta kollektion Modern Elegance! Och mina absoluta favoriter från kollektionen är och denna och denna.

Och någon som kommit med en SUPERFIN vår/ sommarkollektion är ARKET!

Hur fräscht!?

Önskar er en superfin kväll<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.