Villa Sjöliden

Betydelsen av att rensa i röran!

Innehåller annonslänkar

God kväll mina fina<3 

Alltså, det är inte ofta jag känner så här… men HIMMEL vad skönt att denna helg är över! haha! Hela den här helgen har nämligen INTE blivit riktigt som jag tänkt mig, och så är det med det. Tur att det finns nya helger att tillgå;)

Idag var i alla fall Snickaren ute och jagade hela förmiddagen. Barnens kusin, som vi upptäckte var lite hängig igår kväll, kändes om något lite piggare i morse, trots att febern fortfarande var på besök… så efter en mysig frukost och morgonmys tillsammans, kom hans pappa och lillasyster och hämtade hem honom! Även lilla Flisan är inte i sin bästa dagsform även om hon inte har någon feber. Näsan rinner konstant och som vanligt så kommer även hostan som ett brev på posten. Och nu i kväll kändes Milian lite hängig han med. Så nej, denna helg blev inte riktigt som vi tänkt oss.

Men medans barnen tog det ganska lugnt idag… så fick jag ett sådant där riktigt rensa- sug i hela kroppen. Tog och röjde ut allt i badrumsskåpen, organiserade i olika högar… spara, slänga och ge bort. Efter att det var klart, tog jag tag i nästa rum… barnens lekrum. Samma där… spara, slänga, ge bort. Men här blev det inte riktigt lika lätt. Mina små troll, är INTE pigga på att rensa bort det som jag tycker ska bort. Så efter många och länga diskussioner vad dom ska ha trasiga eller rent av bebisleksaker till… så kunde dom i alla fall gå med på vissa saker. Tack och lov!

Och medans jag var inne i mitt rensande… ja då lekte barnen så fint i ett annat rum… Japp, så här ser det ut (tro det eller ej) ganska ofta hos oss på dagtid… 😉

Men hörrni, det här med att rensa i röran… vad menas egentligen med röra? och hur påverkar det dig.

Röra är bland annat:

För många saker och ting på för liten yta

saker som du inte tycker om eller inte använder

Saker som är oorganiserade eller misskötta.. till exempel saker som du impulsköpt!

Allting som är trasigt eller oavslutat

Och hur påverkas man av att leva i ett rörigt hem? 

Röra skapar disharmoni! För visst är det så att man grälar mer ofta i ett stökigt och rörigt hem!

Man blir trött och slö. Lägger man bara saker och ting på hög så vet man snart inte vart man ska ska börja att röja. Och resultatet blir istället att man struntar i det eftersom det känns övermäktigt!

Om du istället röjer upp, blir man istället motiverad att ta sig an nya uppgifter!

Och det allra lättaste är att dela upp högar efter de fyra s:en

Spara, släng, sälg och skänk

Och gör det inte för övermäktigt… utan se till att rensa ungefär 1 timma åt gången!

Jag lovar… du kommer att känna dig 10 kg lättare efteråt!

Och för att motivera dig lite extra… tänk på att det är ett nytt decennium… låt det bli en grym start genom att rensa ut!

Lycka till!

Och på tal om att organisera, så måste jag bara visa er dessa vansinnigt söta! En perfekt sak att göra tillsammans med barnen på söndagkvällen!

Och för övrigt så tycker jag ni ska kika in till Ellos… himmel, vad mycket fina nyheter dom fått in!

Stol, klänning, soffbord, spegel. sneakers, kudde

Nej nu kallar sängen på mig<3 

Önskar er en fin kväll<3 

Kram Nathalie

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.