Villa Sjöliden

Stora fönster och minskat flöde!

Innehåller annonslänkar

God kväll fina ni<3 

Äntligen är fredagen kommen, och det känns fantastiskt välbehövligt!

När jag kom hem fanns dock inte den här riktiga fredagskänslan eftersom jag var så fasligt TRÖTT! Och när jag är trött (samma om jag är hungrig;) så är jag inte jätte rolig att ha att göra med, Så jag frågade min lilla familj om det var okej att jag gick och vilade en timme… och det var det! Efter det blev jag sakta men säkert människa igen…! Nu är jag fit for fight och redo att ta mig an denna fredagskväll! Med andra ord… underskatta aldrig att ta en liten middagslur… det gör en oftast gott!

Måste bara visa er mina älskade citronfikusar som så fint pryder alla fönster i glasrummet!

Något att tänka på när man har stora fönster ’är att det innebär det att vi får in mycket energier/flöden i våra hem. När det är blomstrande grönska ute, alltså den varma årstiden kan det vara härligt… men så här års, när det är väldigt grått, kallt och kalt ute kan för mycket energier och flöden upplevas omysigt och kylande. Det i sin tur kan faktiskt leda till att man inte trivs i det rummet. Och för mycket flöde och energier har även en tendens att stressa oss!

En matta på golvet hade också fungerat som en energistoppare. Anledningen till att jag tar upp det här är att finns det för mycket energiflöden i ett rum (massa fönster och dörrar, ljusa väggar) är det svårt att koppla av och känna harmoni som är grunden till välbefinnande.

Det finns några olika tips och trix för att minska ner detta energidrag…

Man kan göra som jag har gjort på bilderna ovan, och placera ut några rejält stora växter i stora krukor. På så vis ersätter man grönskan som fattas utanför fönstren. Detta bromsar flödet samtidigt som det ”boar” in hela rummet på att mycket hemtrevligt sätt.

Här är det även viktigt att tänka på och ta hänsyn till proportionerna. Är fönstret stort… ja då måste både kruka och växter vara stora och få ta plats. Alternativt är att sätta samman ett helt gäng med växter i grupp och jobba med olika höjder. Några lite lägra växter, och några högre. Men som sagt är fönstret stort… tänk stort!

Ett annat sätt, att lugna flöden i fönster som man inte kan dekorera (tex fönster från golv till tak, utan fönsterbrädor) är att ha en gardinlugg. Detta mjukar både upp och samtidigt ramar in medan det ger liv åt själva fönstret. Gardiner i sig har också en förmåga att stoppa ett kallt flöde och göra platsen lugnare. Och om ni jobbar med gardiner… glöm INTE att hänga gardinerna från golv till tak för att få en elegant och mer lyxig känsla!

Dagens andra tips kommer här i form av några fasligt snygga nyheter…

Blus (bubbleroom), Byxor (bubbleroom), Omlottblus (Nakd), Byxor (bubbleroom), Leopardmönstrad Klänning (bubbleroom), Topp (bubbleroom) Blommig klänning (asos), klänning (asos)

Och just nu hittar ni massvis med fint här inne!

Nej nu ska jag avnjuta ett glas rött tillsammans med min andra hälft!

Önskar er en härlig fredag<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.