Villa Sjöliden

Chevrépizza och chokladbrownies med daim!

innehåller annonslänkar

Hej på er raringar!

Så var det söndagskväll igen och denna helg bara flög förbi som dom flest helger gör… man hinner lagom komma ner i varv innan det är dags att börja jobba igen;) eller vad säger ni?

Dagen har gått i ett med lite allt möjligt. Jag dog igång med bakning på förmiddagen och lagom när jag blev klar med det var det dags att skjutsa iväg Milian på 5 års kalas i grannbyn. När kalaset var slut och jag och Milian kom hem igen var J här och hjälpte oss att mäta och rita upp poolområdet. Nu börjar det bli riktigt nära tills det fösta spadtaget ska tas.

I alla fall måste jag ju bara visa er vad jag bakade idag… Ljuvligt goda chokladbrownies med daim och flingsalt

Är man en chokladälskare som moi så kommer ni bara älska dessa underbara segmjuka godingar!

Chokladbrownies med daim och flinsalt

125g Smör

2,5 dl Strösocker

1 dl Kakao

1 nypa salt

2 tsk Vaniljsocker

2 Ägg

1,5 dl Vetemjöl

Chokladtryffel:

1,5 dl Vispgrädde

200g Mörk choklad

0,5 tsk Smör

Garnering: 

1 liten daim (eller ena biten i en dubbeldaim)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Till sist har ni i mjölet och rör ihop allt till en slät smet. 

Lägg ett bakplåtspapper i en ungsform ca. 18×25 cm och bred ut smeten med en slickepott i formen. Grädda sedan kakan mitt i ugnen i ca 23-26 min. Låt den svalna i formen. 

När kakan svalnat är det dags för chokladtryffeln. Börja med att koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och ha i chokladen och smöret och låt det smälta under omrörning i eftervärmen. 

Bred sedan ut tryffeln på kakan, Hacka sedan daimen och strö den över fudgen tillsammans med lite flingsalt. Ställ in kakan i kylen i några timmar tills fudgen stelnat och skär sedan upp i rutor. 

Galet gott!

På kvällen drog Snickaren igång med Pizzabak här hemma. Jag hade önskat Chevrépizza till kvällsmat och så fick det bli. Alltså denna pizza är bara to die for! Och jag vet att jag har gett er receptet förut… men ni får det faktiskt igen. So here we go, recept på världens godaste pizza kommer här!

Chevrépizza

Gör en pizzadeg efter valfritt recept.

När du format degen till en cirkel har du på cremefraiche (istället för tomatsås).

Klicka på chevréost över pizzan och riv parmesanost över och sedan in i ugnen på 200 grader i varmluft tills pizzan fått lagom färg och lite krisp (vi använder oss av pizzasten)

När pizzan tas ur ugnen klickar jag på mer chevréost, lägger på några knyten parmaskinka, ruccolasallad, pinjenätter och flingsalt. Ringla avslutningsvis på rikligt med balsamico (då den verkligen gör pricken över i:et) och riv på lite extra parmesan.

Och volá, nu har ni verkligen världen fräschaste och godaste pizza framför er!

Och idag fortsätter vi med våran modespaning bland galet fina höstnyheter

Kjol (nakd), klänning Saint tropez (ellos), spetscardigan (nakd), blus Inwear (ellos), skjorta (gina tricot), Klänning (gina tricot), Topp Inwear (ellos), Byxor (gina tricot), Maxiklänning Inwear (ellos), kofta (gina tricot)

Sov gott fina ni <3 

Kram Nathalie 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.