Villa Sjöliden

Vart är samhället på väg?

Innehåller annonslänkar

Hej på er raringar! 

Läste idag att sjukskrivningar för just kvinnor mellan 25 och 29 år har ökat med 370% sedan 2011. 370%!!!! Hur är det ens möjligt? Vart går det fel?

Dock drabbar sjukskrivningar yngre kvinnor ändå… tjejer i gymnasieåldern! Jag tror att mycket är sociala mediers fel eftersom det blir som en ständig måttstock … liksom en spegel som förstorar både misslyckanden och framsteg. Skolkuratorerna larmar om att dom är överbelastade… psykiatrin har inte platser nog. Vakna samhället!! Vakna Sverige… vi behöver dra i bromsen… HÅRT! Vi behöver lägga fokus på rätt saker… stärka upp vård och omsorg, se till att vi får trygga anställningar osv. Allt kommer raseras om vi inte börjar prioritera rätt.

Sociala medier kommer inte försvinna, utan snarare tvärt om… det är vi som måste lära oss att hantera dom… för det har vi verkligen inte gjort. Tänk er själva hur det ser ut på er lunchrast, hemma i soffan när det blir reklam på tvn eller innan ni somnar… vad sysslar ni med då? Jo ni tittar på era telefoner! Måste hinna se vad folk runt om kring haft för sig. Och även om man inte tror att man jämför… så är det ett konstant omedvetet jämförande. Vi måste bromsa… för det är bara vi själva som kan göra det!!!

Och dom unga… ja, nu pratar jag om tonåringar till 30 åringar…. vi ska prestera bra, får ett toppjobb där du helst ska tjäna stora pengar direkt när arbetslivet startar, se bra ut (naglar, ögonfransar, läppar, smink). Det finns ingen människa som är perfekt eller orkar vara perfekt konstant på lång sikt. Det gör oss inte lyckligare… jo kanske för stunden. Men sen då? Människan är uppbyggt att mer vill ha mer,,, vi kommer inte få ett stopp innan vi går in i oss själva och inser våra begränsningar och hittar en acceptans i oss själva.

Vi får misslyckas… det är så vi lär oss här i livet! Det är inte meningen att vi ska vara perfekta, utan det är ett mål som vi själva skapar!

Som idag…. snapchat…. Har ni koll på hur många snapchats era barn tar emot och skickar om dagen? Jag vet… det är det nya sättet att ”umgås på”… men det är helt galet… många tar emot och skickar flera hundra om dagen… jag skojar inte! Hjärnorna får aldrig vila… Dra i bromsen…

Fick även höra en otäck sak av en kompis här om dagen… vet ni hur ungdomar i Sverige festar nu mera? Kokain! Dom tar kokain för att slippa bakfyllan och orka festa hela nätterna… Det är tydligen vanligare än någonsin! Hur har dom råd??? Galet…

Ja, jag blir mörkrädd när jag ser alla dessa krav… för det mesta bottnar i krav… skav som samhället och vi själva ställer på oss, Är det värt det? Är det värt att krascha innan man fyll 30 år… vi har liksom 40 år kvar att jobba!

————————————————————————————————————————————————–

Annars då? Jo jag tänkte idag visa er ytterligare lite modenyheter… älskart! Bästa tiden om man gillar mode är väl ändå hösten!

Vi börjar med lite godbitar från Bubbleroom

Kappa, blus, halsduk, klänning, tröja och byxor

Sedan hittade jag denna och denna som jag blev så sugen på att klicka hem!

Hittade även en sida med OTROLIGT söta barnkläder som jag bara måste visa er!

Sidan heter Pocci Pocci och ni kommer till produkterna här. Med koden HAPPY20 har ni 20% på hela kollektionen!

 

Sist men inte minst vill jag påminna er om Sniphs erbjudande… 25% med koden WELCOME25

Ha en fin kväll raringar<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kattis

    Förlåt, men tänk på dig själv också. Hur mycket tid lägger du inte ner på allt länkande för att vi andra ska fastna vid datorn på kvällarna? Det behövs inte matas på bloggarna med alla länkar hit o dit som gör att folk känner att dom inte har råd. DET mår man också dåligt av.

    1. villasjoliden

      Absolut, det har du helt och håller helt rätt i. Jag är inte oskyldig eftersom jag själv håller på med sociala medier. Dock håller jag fast i att man måste lära sig att hantera socialamedier på rätt sätt.

      Ha en fin kväll<3
      Kram