Villa Sjöliden

Godaste chevrépizzan och blåsor i halsen!

innehåller annonslänkar

God kväll finisar<3

Så var ÄNTLIGEN helgen kommen… och så himla efterlängtad!

Vi hade förmånen att sluta tidigare idag från jobbet, vilket var vääääldigt skönt! I vanliga fall slutar vi halv tre på fredagar… men dom sista månaderna har vi haft så mycket att göra, vilket har gjort att vi fått stannat till klockan fyra. Så det var väldigt välkommet att det blev som vanligt denna fredag.

Jag har haft ett suspekt halsont hela veckan som bara blir värre och värre… nu har jag kommit på vad det beror på. Blåsor  i halsen! Inte i munnen… utan i svalget, och halsen! Exakt sådana onda blåsor man kan få i munnen ibland,,, men nu i svalget! Det svider utav bara h%#te kan jag berätta… och Ipren är min bästa vän för tillfället. På morgnarna är det okej… sedan runt lunch börjar det kännas av mer och mer. Sedan lagon när jag kommer hem från jobbet… ja då börjar det bli outhärdligt.

Jag har haft så här förut, i samband med att jag känt mig lite halv förkyld… dock inte det klassiska med rinnande näsa osv… utan lite småhostig och allmänt hängig. Ja, nästan lite åt feberkänsla.

Men docktorn jag träffade förra gången jag hade detta, sa att han inte visste vad det var, utan att det kanska handlade om herpes. HERPES?? Är inte det när man får munsår? Tror snarare på afte… fast i svalget? Fick i alla fall utskrivet bedövningsmedel som jag skulle gurgla innan måltiderna… Thanks god!

Har en känsla av att det snart kommer behövas gurglas en del!

Annars då… jo, när jag kom hem från jobbet fixade Snickaren i ordning den godaste chevrépizzan jag någonsin ätit… helt magisk!

och ni ska så klart få receptet på hur han gjorde! För gott för att inte dela med sig…

Pizzadeg

25g jäst

2,5 dl ljummet vatten (max 37grader) 

2 msk smör

0,5 tsk salt

6 dl vetemjöl

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten, smör, salt och mjöl. 

Arbeta till en smidig deg, låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ungen på 225 grader. 

Stjälp upp degen på bakplåtspapper och kavla ut. 

Sedan använde vi creme fraiche (istället för tomatsås) och bredde på ett tunt lager. Sedan rev vi på parmesanost. Fördelade ut chevréost och in i mitten av ugnen i ca 15 min. 

När pizzan tagits ur ugnen smultade jag på lite extra chevréost, strödde på lite pinjenötter, hyvlade på lite parmesanost, fördelade ut lite parmaskinka och toppade med ruccola och en himla massa balsamico. 

NI MÅSTE PROVA DETTA…. MAGI sker i munnen vill jag lova!

Funderar helt klart på att klicka hem dessa från Cervera  

Pizzasten och Pizzaspade

 

 

Ha en fin fredag kväll raringar<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.