Villa Sjöliden

Vad snittblommor gör och mode!

innehåller annonslänkar

God morgon bästa ni<3 

Måndag igen! Jisses vad veckorna flyger förbi… hinner inte riktigt med!

Jag tycker verkligen att det kan vara grymt jobbigt att känna att jag inte hänger med i livets tempo. Ni förstår… i mitt huvud har jag listor på saker jag ska hinna med att göra, oftast hemmasysslor. Och tro mig,,, jag hinner en hel del av allt jag vill göra… men inte riktigt allt! och då mina vänner byggs min ångest sakta med säkert upp, Som en liten klump i magen som växer sig starkare och starkare. Jag kan tänka mig att ni just nu tänker… men släpp det, eller ha inte så många ”måsten”. Men jag kan liksom inte det… för det kommer hela tiden nya saker… dagligen! Det snurrar konstant i mitt huvud… vilket förklarar varför jag är en ganska trött människa som är i ett stort behov av sömn. För tro mig, jag kan somna när som helst och hur som helst. Och inte ens när jag sovit mina åtta timmar, så känner jag mig utvilad. Jag måste oftast lägga mig och ”vila middag” (jag vet, pensionärsvarning) om det är helgdag. På jobbet håller jag igång för fullt, tills runt två tiden… då börjar jag dala och blir oftast helt slut!

Just nu håller jag faktiskt på att bli ”utredd” för Adhd vilket jag tycker är skönt, Jag behöver få hjälp att hantera min mentala trötthet… tröttheten som mest min familj får se när jag är hemma. Tröttheten som får mig att mer eller mindre krascha i perioder. Och tro mig… det är ingen vanlig trötthet!

Tröttheten får mig ofta att säga ifrån mig saker… vilket jag inte vill.

Vet att många anser att alla människor får diagnoser ställda hit och dit idag. Men om man faktiskt lider av den så är det faktiskt viktigt att kunna få rätt sorts hjälp.

Men nog talat om detta… måste visa er min fantastiskt vackra rosbukett som jag blandat upp med körsbärskvistar.

Liknande sidobord, lampfot och lampskärm (ellos), burk (jotex), spegel (mio).

Tänk vad en bukett snittblommor gör för själen, jag jag ska helt ärligt säga att jag faktiskt lägger en hel del pengar på just snittblommor.

Visste ni att det faktiskt är vetenskapligt bevisat att vi människor minskar vårt kortisol (stresshormon) med 20% genom att vara ute i naturen. Och att ta in en vacker blombukett, vare sig du köpt den eller plockat den i trädgården ger också effekt.

Jag som är ett stort fan av Feng shui vad gällande inredning har lärt mig att det är viktigt att skaffa föremål som ökar energin i hemmet. Alltså Chi höjare! Det får oftast energin i ett rum att flöda på ett behagligt sätt, gör det trivsammare att leva i.

Några olika saker man kan tänka på om man vill öka chi flödet i sitt hem är att jobba med speglar, växter och belysning. Men det ABSOLUT bästa är en vacker bukett med färska blommor i.

Annars tänkte jag idag visa er några grymt fina plagg jag hittat… vi börjar med några godbitar från bubbleroom.

linne, kimonoklänning och klänning

Sedan hittade jag denna ooootroligt fina klänning som jag måste klicka hem direkt!  Funderar även på att slå till på denna😉

Ha en fin dag raringar<3 

Kram Nathalie

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Helt säker på att du har en ADHD- diagnos. Min 20 åriga dotter har nämligen ADHD och jag känner så väl igen det du beskriver. Men det finns bra hjälp att få.
    För övrigt har du ett så fint hem och jättebra smak tycker jag

    1. villasjoliden

      Åh tack snälla du<3
      Ja jag tror det med, och det känns väldigt skönt att det finns bra hjälp att få! Tack för stöttningen<3
      Kram Nathalie