Villa Sjöliden

Söndagsfrukost och att unna sig!

innehåller annonslänkar

God morgon, eller snarare.. God förmiddag fina ni<3 

Idag startade jag morgonen med att gå upp med barnen och göra en riktig söndagsfrukost! Milian pratade först om att han villa ha Fattiga riddare… men då gav jag istället ett förslag om att göra scones. Milian jublade av lycka eftersom det var sååå längesedan vi gjorde en sconesfrukost! Ni förstår att ett tag gjorde vi scones varenda helg här hemma.

87253746-7DAC-4060-B294-402847E90758

Med tanke på detta så har jag en del knep för att få till de perfekta sconesen så att säga;) och detta tänkte jag dela med mig till er.

Jag använder mig av ett vanligt sconesrecept som grund

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 krm salt

50 g smör

2 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader medans du vispar ihop smeten. Börja med att blanda alla torra ingredienser i en bunke, smält sedan smöret en aning i mikron så den får en krämig konsistens (alltså inte helt smält). Rör ner smöret och mjölken (jag tar alltid lite extra mjölk än vad det står i receptet). Anledningen till detta är för att det ska bli en riktig kladdig konsistens på smeten.

Sedan använder jag mig av en muffinsplåt som jag smörat och klickar i smeten till hälften. Ställ sedan in i mitten av ugnen i ca 8-12 min tills sconesen är genomgräddade.

Detta är mitt knep till dom perfekta sconesen!

CD790B31-3796-4C79-A591-53209039E41B

3F348D3E-534C-46C5-A71D-8DFBFBB06976

Idag tänkte jag även tipsa er om lite vackert vårmode

bubble-tile

Byxor här, tshirt här, tröja här, kofta här, byxor här, tshirt här

Sedan blev jag helt förälskad i denna och dessa skönheter!

Jag vill också passa på att påminna er om att Ideal of sweden kör 20% med koden NEWIN på sitt sortiment.

Såg precis på nyhetsmorgon när dom pratade om att vi måste få denna deppiga februarimånad vänd till något positivt istället. Att vi måste passa på att unna oss saker som får oss att må bra… tex passa på att läsa den där boken som legat och samlat damm på nattduksbordet, unna oss att boka in den där behandlingen vi tänkt på att göra så länge, men som aldrig blir av… så vänd februari till något positivt och mysigt istället för att se sjukdomar, vab, slask och kyla.

Lättare sagt än gjort kanske… men allt handlar om inställning;)

Ha en fin dag bästa ni<3 

Kram Nathalie

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.