Villa Sjöliden

Enhörningskalas, Enhörningscakepops och Enhörningstårta!

innehåller annonslänkar

God kväll fina ni<3 

Här har det verkligen varit tyst på bloggen i några dagar… sorry för det, men det har varit lite mycket att stå i såhär inför ett enhörningskalas;)

Igår gick dagen i ett kan jag säga… barnen åkte till farmor och farfar på förmiddagen vilket betydde att jag och Snickaren kunde gå bananas med dammsugaren. Måste säga att städningen går bra mycket fortare när man inte har två små virvelvindar som drar fram alla leksaker när man håller på och städar;)

På kvällen drog jag igång med bakandet… jag hade bestämt mig för att börja med mina enhörningscakepops… och titta vad fina dom blev!

och inte bara fina… utan makalöst goda också!

Du behöver:

2 pkt Oreo-kakor

80g Naturell färskost

cakepoppinnar

Vit sockepasta eller vit marsipan

1 påse vit candymelt

unicorn strössel

Livsmedelspennor

Mixa kakorna i en mixer så de smulas sönder fint. Blanda sedan i färskosten och mixa till en slät smet. Rulla sedan små bollar stora som en femkrona och ställ i kylen i ca 30 min.

Sortera sedan ut de strössel du vill dekorera dina cakepops med. Ta ut bollarna ut kylen och smält några enstaka candymelts i micron och doppa pinnen och tryck sedan i bollen så den fastar ordentligt.

Sedan ställde jag in mina cakepops i kylen igen och rullade små horn utav marsipan. När jag var klar med detta smälte jag resten av candymeltsen och doppade mina cakepops och dekorerade snabbt med horn och strössel. När dom stelnat målade jag dit ögon och kinder med livsmedelpennorna.

 

Och ska man ha ett enhörningskalas så måste man ju få en enhörningstårta…

Denna tårta med regnbågsfärgade bottnar!

treåringen i all ära;)

Hela glasrummet var dekorerade i färgglada ballonger i regnbågens alla färger.

Det var en nöjd liten prinsessa som var minst lika trött som sin mamma och pappa efter kalasets slut! Det är hårt att fylla år!

Jag hittade mycket rekvisita till kalaset här inne.

 

Ha en fin kväll fina ni<3 

Kram Nathalie

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Klara

    Vilka fina cakepops! Det känns som man kan göra så mycket med enhörningstemat, kommer nog testa dem där cakepopsen själv som ett lite lättare alternativ till tårta. Kolla gärna in vår hemsida/blogg för mer om enhörningar (https://www.unicornsaker.se/) 🙂