Villa Sjöliden

Att kunna fota i dagsljus och juldukning!

innehåller annonslänkar

God morgon fina ni<3 

Idag är vi fit for fight här hemma, och Flisan har kunna sovit bättre inatt<3 vilket i sin tur innebär förskola och jobb! Måste ändå säga att det gick väldigt bra att ha henne hemma under gårdagen trots att hon var en aning sömndrucken efter en del vakna timmar under gårdagsnatten.

Det pysslades för fulla muggar med pärlorna hon fått av Nissen i sin paketkalender, När hon pärlat klart springer hon iväg och gömmer sina halsband och armband i en lite prydnadslåda vi har står i tv-rummet. Hon liksom bunkrar… och nåde den som är och rotar bland hennes gömma, haha! Min lilla hamster<3

Sedan känns det verkligen i luften att det faktiskt är väldigt bra för barnen att få en liten paus från varandra… Man märker de få gånger som dom faktisk är i från varandra att dom lever upp på ett helt annat sätt, även om dom naturligtvis saknar varandra. Det är nog väldigt skönt för var och en att få all uppmärksamhet själv ibland… dom liksom slappnar av!

Medan Alicia satt och pysslade, passade jag på att fota lite i dagsljus, eftersom det nu mera ALLTID är mörkt då det ska fotas, vilket gör att det är vääääldigt svårt att få bra bilder!

Måste ju visa er min julpimpade bordsljusstake… som jag klätt i grönmossa, hyacinter, torkade apelsiner, kanelstänger, små julkulor och en liten ljusslinga,

Ser ni förresten min skog av träd bakom bordet… alla olivträd och citrusträd har fått tagit plats i glasrummet!

Mitt fina porslin som jag fullkomligt ÄLSKAR hittar ni här och här, och vet ni? Jag är så himlans glad att jag valde grått… det liksom funkar jämt, är roligare än vitt och är extra snyggt att duka med till hösten och julen;)

Liknande tygservetter hittar ni här, gå duk här och liknande underlägg här.

Idag tänkte jag faktiskt visa er lite inspiration på hur man lätt fixar en snygg juldukning…

Först och främst måste ni bestämma er för vilken färg ni vill köra på duken,,, om nu ens vill ha duk? men just till jul tycker jag att det blir extra ombonat med just en duk,,,

Röd duk här, mörkgrå duk här och mörkgrön duk här.

Sedan är mitt tips till er för att få en lyxigare känsla att använda er av en borsfilt under duken.

Sedan får man ALLTID ett mer elegant intryck av att ha någon form av tygservett…

Grå servett här, rutig servett här, orange servett här

Sedan kommer vi till ljuslyktor av olika slag beroende på vad man vill ha för stil på sin juldukning..

ljusstakar här, ljusstakar här, ljuslykta här (som är så fin att tex lägga en grankvist i) eller bordsljusstake här.

Sedan är det bara fantasin som sätter gränser,,, ta in granris, vinterröda äpplen, nejlikadekorerade apelsiner, kanelstänger mm… låt fantasin flöda!

Om ni kör med bordsplacering kan det vara fint att använda sig av fina julklappsetiketter att fästa på glasen eller på servettringen. Dessa vore fantastiska till just detta ändamål!

Go all in och dekorera mera bästa ni<3

Kram Nathalie

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.