Villa Sjöliden

Den godaste fisksoppan och ny energi!

innehåller annonslänkar

God kväll på er<3

Åh vad skönt det var att få energikontot påfyllt igår kväll. Min älskade vän och barnens gudmor kom som ni vet på besök från Stockholm igår… och jag säger bara det, är det någon som får mina ”batterier” att laddas är det hon! Trots att vi egentligen är väldigt olika och lever ännu mera HELT olika liv så ger vi varandra någon typ av enegiboost varje gång vi ses eller pratar i telefonen. En vän som verkligen finns där i vått och torrt och som man kan lite på till 100% och lite till!

Tänk vad fint livet ändå är när man får uppleva en sådan typ av vänskap som hon och jag delar! <3

Och eftersom mina fina vän sedan tre år tillbaka är vegetarian, får hjärnhalvorna jobba liiiite extra (vilket är roligt) när man ska försöka sätta ihop en välsmakande meny, Denna gång blev det fisksoppa (ja fisk och skaldjur äter hon)… och inte vilken fisksoppa som helst, utan VÄRLDENS GODASTE FISKSOPPA! Som ni bara MÅSTE prova!

Denna soppa är faktiskt min specialitet, vilket Snickaren var snabb att påpeka under gårdagen, så jag fick glatt ställa mig och börja tillaga;)

Det tog dock inte många minuter innan man såg att rastlösheten, eller kanske var det kontrollbehovet som kliade i honom;) vad vet jag … men det slutade med att han kände sig överflödig och hoppade in och fortsatte hacka grönsaker;)

Världens godaste Fisksoppa

300g Torskblock

2 Morötter

1 liten Purjolök

1 st Gul lök

2 st Tomater

1 msk tomatpuré/ ketchup 

3-4 st Vitlöksklyftor

5 dl fiskbuljong alt. 2-3 tärningar

1-2 dl Vitt vin alt. vitt matlagningsvin

2-3 dl vispgrädde

1 burk räkor i lag

1 burk kräftstjärtar i lag

Smaksätt med vitpeppar, paprikapulver och chilipulver. 

Gör så här:

Skär och hacka grönsakerna ganska grovt och låt dessa koka upp lite vin. Häll sedan i buljongen och låt detta stå och puttra i ca 10 min. 

Tärna upp fiskblocket(en) i hyfsat stora tärningar och häll på resten av vinet plus 2 dl Vatten. Häll sedan i grädden och kryddorna och låt koka i 5 minuter. 

Precis innan servering häller man i räkor och kräftstjärtar (utan spad) och serverar med nygräddat vitlöksbröd! 

Smaklig spis! 

Så himla enkel och så god så klockorna stannar!

Vi dukade upp ute i glasrummet och tände alla miljoner ljusstakar och bara njöt!

När det sedan var dags för henne att åka hem till sina föräldrar (som inte bor så långt här i från) och dags att lägga oss för mig och Snickaren stod termometern på -10!!! Åhh nej, tänkte jag… mina stackars Olivträd som fortfarande står ute… visst att som mår bra av en köldknäpp, men kanske inte så mycket som -10. Får se om jag kan baxa in dom nu ikväll…

Förresten, fyndade nå något under Black Friday helgen? Eller veckan?

Själv klickade jag hem lite julklappar till barnen och två av dessa😉

Såg även denna, som jag fick ett riktigt ”ha begär” när den kom upp i mitt synfält,,, har dock ingen stans att ha den… vilket gjorde mig lite leden i ögat.

Hoppas ni får en fin kväll<3 

Kram Nathalie

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.