Villa Sjöliden

En smakupplevelse utan dess like…

innehåller annonslänkar

God middag fina ni<3

Här är den en liten småseg bloggerska som vaknat upp efter en rejäl sovmorgon. Huvudet dunkar lite smått men vad gör det när glädjen sprider sig i kroppen när man tänker tillbaks på gårdagens middag….

   

Dukningen bestod av underlägg och ljusstakar från Ernst, bestick här, liknande servis här och glas här. I små vaser på bordet placerade jag vita liljor tillsammans med hortensior och eukalyptus kvistar vilket blev både effektfullt och elegant!

Snickaren gjorde succé med sin tre-rätters meny i form av egenskjuten hjorthjärta som han saltat och rökt och sedan placerat på en toast med en pepparrotskräm och toppat med en örtsås, rostade pinjenötter och egengjord lingonsylt, som då var förrätten. Magiskt!

Till huvudrätt blev det egenskjuten råddjurssadel med en ungsbakad färskpotatis och kantarellsås på en bädd av haricot verts.

Slutligen serverades efterrätten som var en cremebrulé. Denna serverades med färska hallon och en egengjord hallonsorbet och lite chokladsås.

Ja men ni hör ju…. helt galet gott! Till detta hade vi köpt olika viner som skulle passa till de olika rätterna och som gjorde att det verkligen blev pricken över i:et!

 

Efter middagen var det dags att plocka fram korten så herrskapet kunde spela klart sitt spel som legat och väntat sedan i somras… och jag kan med gott samvete säga att jag är ganska glad att jag inte var delaktig…. herregudars vilken hätsk stämning det var vissa stunder. Ett tag trodde jag att svärfar skulle resa sig upp och lämna bordet.. haha! Tror nämligen att speldjävulen flög i männen i sällskapet lite väl mycket;)

Tyvärr kom jag på idag att jag borde ha fotat min outfit för kvällen, men den bestod av denna klänning och dessa söta örhängen.

Helt enkelt en trevlig kväll i goda vänners/ familjs lag;)

Ha en fin söndag fina ni<3

Kram Nathalie

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Oj så fint du hade gjort.
    Vilken god middag det såg ut att bjudas på.
    Jag har varit i Stockholm i helgen så igår besökte vi MOS och på kvällen var vi på en mysig restaurang och åt tre rätters och det var så otroligt gott.
    Men nu är man hemma igen efter att ha kört bil i Stockholm då min sambo köpte ny bil där idag så då blev ju jag tvungen att köra hem den andra bilen, men fy sjutton kommer dröja länge innan jag kör där igen, det är fruktansvärt hektiskt.
    Ha en fin kväll
    Kram Linda