innehåller annonslänkar
God morgon kära ni<3
Vaknar upp sömndrucken till en solig men blåsig morgon idag. Har ni hört att det ska bli storm imorgon kväll? Skulle kunna blåsa upp till 30m/s om vi har otur:/ orkanstyrka! Dom uppmanade folk att stanna inne på vädret igår. Hoppas det inte blir så allvarligt. Jag tycker det är väldigt otäckt när det blåser mycket… är så rädd att något träd ska blåsa ner över huset (läs glasrummet) då vi har fyra gigantiska björkar nere vid vattnet.
Bricka (gammal från Pb home) liknande här, liknande ljusstakar här, kruka här och snäckboll här.
Sist det blåste mycket (för några veckor sedan) blåste ett stort träd ner på min mammas baksida, och som tur var så blåste det åt ”rätt håll” vilket gjorde att trädet föll mot skogen. Förstå vad tråkigt om det hade blåst ner över deras fina uterum som dom nyss byggt:/
Igår gick det iaf i ett här hemma… dammråttorna fick sig en rejäl omgång och hela huset skiner nu rent! VILKEN KÄNSLA…. Jag hann faktiskt även med att baka. En underbart god chokladsockerkaka som jag hittat inne hos Houseofphilia… kan varmt rekommendera den!
Fatet hittar ni här.
Här kommer receptet
Chokladkaka:
Ingredienser:
1/2 dl Kakao
3dl Grädde
1 1/2 dl Socker
100g Smör
2dl Socker
3 Ägg
2msk Vaniljsocker
5dl Vetemjöl
2tsk bakpulver
Glasyr:
3dl Florsocker
2-4 msk Vatten alt. cognac (jag tog vatten) 😉
2tsk Smält smör
Gör så här:
Blanda kakao, grädde och 1 1/2 dl Socker och låt koka upp för att sedan ställas åt sidan för att svalna.
Under tiden smälter du smör som du sedan blandar tillsammans med 2dl socker och tre ägg. Vispa på högsta volym en bra stund så det blir vitt och pösigt. Ha sedan i vaniljsockret. Sedan blandar du vetemjöl med bakpulver och har i det i äggsmeten samtidigt som du varvar med chokladgrädden. Häll i en välsmord och bröad hålform och ställ in i ugnen på 175`C i ca 45 min. Testa med sticka innan ni har ut den.
Efter att ni tagit ut kakan och låtit den svalna något är det dags att blanda i ordning glasyren.
Detta gör man genom att vispa ihop Florsocker, vätskan och det smälta smöret. Häll sedan lite ojämnt över kakan och låt det stelna.
MUMS!
Det blir en väldigt stor kaka av detta recept så jag rekommenderar er att använda en STOR form som denna.
By the way så ÄLSKAR jag mina nya fina ljusstakar som ni ser här på bordet i glasrummet…
Ljusstakarna hittar ni här och liknande underlägg här.
Ha en fin torsdag bästa ni… och hörrni, imorgon em börjar helgen igen;)
Kram Nathalie<3