Villa Sjöliden

Lingonsylt och mys!

Innehåller annonslänkar

God morgon fina ni<3

Här hemma öser regnet ner idag igen och självklart tänds även ljusen idag;)

Sidobordet har Snickaren byggt ihop av ett gammalt soffbord, men liknande hittar ni här, min älskade lampa hittar ni här och ljuslyktor här.

Lämningen på förskolan gick över förväntat idag så det var med en stor lättnad i bröstet jag satte mig i bilen….

Igår när snickaren kom innanför dörren så kånkade han på en tung 15 kg hink. Jag blev genast nyfiken och gick för att titta… och ja ni… nästan överfull med skogens röda guld. LINGON!

Vi båda visste att hans kollega älskade att plocka lingon och lovar Snickaren att få ”lite”. Mmm… LITE! Vi båda tittade på varandra och skrattade lite chockat och började diskutera vad vi skulle göra med lingonen.

Vi tog fram varsin ugnsplåt, hävde på massa lingon och började rensa… till och med barnen blev intresserade och hjälpte till. Men jag säger bara det… vi rensade och rensade och det var verkligen en ”never ending story”. När vi suttit i ett par timmar så gav vi upp… I hinken hade det sjunkit några centimeter…. ja ni hörde rätt! CENTIMETER! Vi började ringa runt bland lite nära och kära för att höra om det fanns något intresse av lingon, men antingen hade dom frysen full sedan förra året eller så hade dom nyss plockat.

Barnens mormor kom i alla fall förbi en sväng när Snickaren var i full fart med att koka lingonsylt och vi i stort sätt tvingade henne att ta med det som var kvar i hinken.. haha! Vi lockade med att någon på hennes gata måste väl vilja ha lite lingon;)

Nåväl, hinken försvann med mormor och vi i köket kokades sylt för fulla muggar. Det var första gången vi kokade sylt på egen hand och jag är förvånad hur lätt det var. Vi använde oss av detta recept:

 LINGONSYLT

Detta blir ca, 1 L lingonsylt.

1kg lingon (ca 1,7 liter)

5 dl Strösocker

2dl Vatten

Gör så här:

Rensa och skölj din lingon. Koka upp vattnet med lingonen i en kastrull och låt koka i 10min. Skumma av med jämna mellanrum med en slev. Späd med lite mer vatten om det ser ut att behövas.

Tillsätt sedan sockret under omrörning och låt koka i ytterligare några minuter.

Tag av kastrullen från spisen och låt stå i några minuter. Häll sedan upp sylten i rengjorda glasburkar med lock. Ställ sylten svalt och njuuuut!

Easy peasy!

Dessa burkar köpte jag framme i vårat varuhus, men är bra sugen att klicka hem några av dessa fina.

Åh nu blev jag vansinnigt sugen på att bryta ner lite knäckebröd i mjölk tillsammans med lite lingonsylt. Det fick jag alltid när jag var liten och sov hos min farmor och farfar. Så himla gott!

Förresten så låg mitt nya skal och väntade i brevlådan när jag kom hem igår… så himla höstigt och fint, ni hittar det och många fler här. Just nu har ni 20% med kod NEWSEASON.

 

Ha en fin onsdag kära ni<3

Kram Nathalie

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.