Villa Sjöliden

Att fixa ett mysigt sovrum

innehåller annonslänkar

God morgon finaste ni<3

Tisdag och idag har vi ett födelsedagsbarn i huset;) En Snickare som blir 29 år gammal. Ikväll efter jobb och dagis ska han uppvaktas av vår lilla familj med pompa och ståt;) Det vill säga, hämtmat och något gott och dricka till;) Jag har lovar barnen någon god fika, så det kanske blir att köpa hem en kladdkaka… haha! Lyxigt värre, men eftersom det riktiga kalaset med släkten är på söndag så tänkte jag att vi kör på ett lite enklare firande idag. Någon måtta får det väl vara… eller;)

Barnen har i alla fall sett fram emot att få fira Snickaren under x- antal dagar och jag har därför hela min klädgarderob fylld med egen gjorda saker från förskolan som dom ska få ge under dagen;)

Jag ska själv försöka hinna en sväng till Gallerian och se om jag kan komplettera med något fint. Jag är verkligen en sådan människa som ÄLSKAR att ge presenter. Men jag tycker det är minst lika roligt att själv få presenter;)

Snickaren däremot tycker själv att fylla år inte är något speciellt att fira. Det är med andra ord alltid jag som sitter och hoppar upp och ner av förväntan när han ska öppna sina presenter och blir alltid lite besviken när han inte jublar av det han fått, fast jag innerst inne vet att han blir jätte glad. Han har liksom bara lite svårt att visa det… jaja, alla är vi olika;)

Idag tänkte jag ge några fina tips på mysiga sovrumsinredningar nu när vi snart kommer att stänga in oss i några månader när kylan slår till. Visste ni att efter hallen så är sovrummet det viktigaste rummet att få trivsamt och harmoniskt.

något man ska börja med att tänka på är att placera sängen så att man har uppsikt över eventuella fönster och dörrar. Det gör att vi lättare kan koppla av, eftersom vi sedan stenåldern är formade så att vi vill ha uppsikt så inget oväntat besök kommer in, Placera även sängen mot en ordentlig vägg eller sänggavel.

Sedan ska man tänka på färgsättningen i rummet genom att välja en dov färgskala som tex, blått, grått, lila eller grönt. Detta är färger som får oss att lättare koppla av och därmed ge oss bättre sömn.

Något som man även skall tänka på är att ta bort elektronik som drar uppmärksamhet till sig, som tv och dator. Sovrummet skall vara en avkopplande fristad… men det visste ni säkert redan;)
1, Grått påslakansätt 2. Svart sängbord 3. Elegant lampa 4. Beige/ grå matta 5. Bänk att ställa vid fotändan 6. Sängkappa 7. Stoppad sänggavel 8. Överkast i höstens hetaste färg 9. Prydnadskudde, vilket jag rekommenderar att minst ha två av.
En elegant sovrumsinredning med accentfärger som tar in hösten på ett vackert sätt med de mörka sängkläderna, senapsgula överkastet och de mörkröda kuddarna.
Mattan, sänggaveln, lamporna och bänken gör att man får en sådan där lyxig hotellkänsla i rummet.
Till våren skulle jag byta ut accentfärgerna till lite lättare färger som blått eller rosa.
På nattduksbordet skulle jag även ställa denna och denna.
Som jag nämnde tidigare så har ju Ellos 20% på hela hemsortimentet just nu… så passa på, sista dagen idag!
Ha en fin dag bästa ni<3
Kram Nathalie
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Ja i sovrummet så vill man ju ha det lugnt och harmoniskt, tyvärr så är det just för tillfället lite rörigt i vårat.
    Men jag ska orka ta tag i det snart, fast just nu är jag inne i en riktig trött period så orkar helt enkelt inte riktigt just nu.
    Grattis till mannen i huset
    Ha en fin dag
    Kram Linda

    1. villasjoliden

      Ja men eller hur. Man får helt enkelt ta det när man orkar. Jag är också inne i någon mega-trött period just nu. Förstår inte vad det kommer sig och när det ska vända… men det gör det väl får vi hoppas, någon gång;) Ha en fin dag! Kram Nathalie<3