Villa Sjöliden

Att söka sig svalka

Innehåller annonslänkar

God morgon kära ni<3

Hur mår ni efter gårdagens värme? Alltså pjuh…. det var så himla varmt på eftermiddagen att man helt enkelt höll på att smälla av! Nu är ju jag av den sorten som älskar värme, sol och bad, och vet att man egentligen inte ska klaga på denna sommaren. Men jag skulle så himla gärna bara vilja ha ett par dagar med bara regn, så man kan ta på sig en tjocktröja, ett par mysiga raggsockor och bara kura ihop sig under en filt inne i soffan. Usch, jag vet…. nu låter jag som en sådan där riktigt ”svenne banan” som aldrig är nöjd;) Men jag är nöjd, jag är så himla nöjd! Jag har till och med sagt till mig själv, att denna sommaren kommer sparas i minnesbanken under många år fram över. Kommer vi att få uppleva en liknade sommar igen? Eller är det så här somrarna kommer att se ut framöver på grund av den globala uppvärmningen? Who know… men nöjd det är jag!

Vi började dagen med att barnens morfar kom och knackade på dörren och undrade om vi ville följa med ner till bryggan och meta… barnen jublade och Snickaren följde glatt med. Efter att jag lyckats att vakna till lite så kunde inte jag heller låta bli att följa med ner och kika på storfiskarna. Jag säger bara det… VILKEN MORGON! Varmt som bara den redan klockan 09, och knappt en vindpust!

Barnen slog sig ner på bryggan och hejade glatt på morfar och Snickaren som drog upp fisk efter fisk… ja det var helt otroligt vad bra det nappade.

 

Efter att storfiskarna ansåg sig vara klara, packade vi in oss i bilen för att söka oss till vatten… vi var sååå varma! Denna dag styrde vi bilen mot barnens mormor, och deras perfekt svalkande pool. Snickaren och barnen (speciellt Milian låg nog i ett par timmar till att börja med) och jag doppade mig titt som tätt för att inte svimma av värmeslag. Är ni sådana som ligger i länge i vattnet eller som mig, nöjer sig med ett dopp titt som tätt;)?

Hos barnen mormor blir man alltid bortskämd med fika, glass och god mat. Är det inte en speciell känsla att åka hem till sina föräldrar? Att bara kunna slappna av och njuta av att barnen trivs som fisken i vattnet av all den uppmärksamhet dom får, medans en annan kan slappna av på ett helt annat sätt än vad man kan göra hemma.

skål, skål, likande glas finner ni här, eller här

 

Men för att vara helt ärlig så tog det mig många år innan jag lärde mig att kunna slappna av efter att jag fått barn hos mina nära och kära. Jag ville liksom inte belasta dom med mina barn, fast jag visste innerst inne att dom tyckte det var så mysigt att få ha dom en stund. Lämnade jag barnen för att göra något ärende på stan, så skyndade jag mig alltid lite extra för att hinna tillbaks och kunna vara närvarande. Nu har jag äntligen kunna släppa den känslan mer och mer!

Det var i alla fall två trötta barn som slocknade strax efter att vi började rulla hemåt;)

Idag står det årliga kräftfisket på schemat, vilket ni får läsa mer om imorgon;)

Ha en fin dag<3

Kram Nathalie

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kate

    Vilken underbar start på en fin dag, med fiske på bryggan med morfar? Det är värdefulla minnen det.. Ha ha ha… Nu är ju jag den där farmorn,. som står till tjänst och markservicen.. oftast. Nu har vi 9 barnbarn- hitintills, så vi hjälps åt för det mesta när vi träffas.
    Ha det bäst, kraaam Kate

    1. villasjoliden

      Men åh vad härligt med så många barnbarn, fast jag förstår att det blir lite mycket att ha alla på en och samma gång;) kram

  2. Linda

    Förstår att det måste vara underbart att kunna åka till föräldrarna och låta barnen få leka och få uppmärksamhet av dem, ta vara på den tiden du får med dina föräldrar den betyder så mycket. Jag önskar så att jag hade den möjligheten men tyvärr ville livet något annat. Mina föräldrar gick bort för ett tag sen pappa 2015 och mamma 2016 och tyvärr är det lika illa på sambons sida hans pappa gick bort 2009 tror jag det vara och hans mamma 2016 så det blev väldigt tufft där ett tag, jag har sorg ännu men inte lika jobbigt som i början.
    Så vad du än gör njut så mycket du bara kan med dina föräldrar.
    Ha en fin dag
    Kram Linda

    1. villasjoliden

      Men fy vad tråkigt Linda:( Förstår att du har sorg fortfarande. Själv har jag haft turen att inte förlora någon förälder ännu och hoppas det dröjer bra många år tills dom går vidare. Men blir liksom knäckt bara vid den tanken att dom inte alltid kommer att finnas där och stötta en i vått och torrt<3
      Kram Nathalie<3