Villa Sjöliden

Snäckdekoration DIY

innehåller annonslänkar

God morgon bästa ni<3

När vi var till Varberg passade jag på att plocka på mig lite fina snäckor. Perfekt att göra tillsammans med barnen för att hålla dom sysselsatta en stund;) Älskar när stränderna kryllar av fina snäckskal, det får liksom min kreativitet att flöda. Jag tycker det finns så otroligt mycket fint man kan göra av dessa snäckskal. Att inreda både inne och ute med dekorativa snäckskal är ju bara hur vackert som helst, speciellt på sommaren.

Men oftast brukar snäckorna vara lite missfärgade, speciellt om man hittar dom i vattnet. Då brukar  jag lägga dom i en kastrull med hälften vatten och hälften klorin och koka i ca 5 min. Sedan får snäckorna ligga kvar i klorinvattnet över natten för att sedan sköljas av och läggas prydligt på en bricka. Ställ sedan ut brickan i solen så snäckskalen får blekas några dagar i direkt solljus.

 

När ni känner att ni är nöjda med resultatet av blekningen är det dags att plocka fram en liten borr och en skruvdragare, jag använde storlek 3mm på borren. Här gäller det att vara riktigt försiktig så att snäckorna inte spricker, vilket som gör väldigt lätt.

Sedan är det bara att trä snäckorna på något vackert snöre och göra en knut på snöret mellan de avstånd man tycker blir bäst. själv har jag använt ett i jute, Easy peacy!!

Mina snäckdekorationer hänger lite var stans i min trädgård, men allra bäst tycker jag dom gör sig mot vårat svarta ribbstaket på altanen;)

Om man inte orkar hållas med detta själv så finns det färdiga snäckdekorationer att få tag på här, här och här, men som jag brukar säga… det är alltid lite roligare att säga att man gjort dom själv;)

Känner man att man vill göra något liknande men inte har tillgång till en strand med snäckor så hittar ni lite olika varianter här. Det blir verkligen jättefint om man blandar lite olika varianter.

Annars kan man ju bara se till att dekorera med snäckorna som dom är, när man dukar, i någon fin glasburk på badrummet eller varför inte i någon fin liten ljuslykta som jag gjort här.

Nej nu ska vi försöka ta tag i denna dag.

Ha det fint bästa ni<3

Kram Nathalie

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Birgit

    Så trevlig blogg du har. Du har så fint och inspirerar mycket. Följer din mamma och har därför hittat till dig.

    1. villasjoliden

      Men så glad jag blir av dina fina ord😍 vad roligt att du har hittat in hit, hoppas jag kan fortsätta att inspirera dig❤️ Kram Nathalie