Villa Sjöliden

DIY Dockhus Maileg

Innehåller annonslänkar

God förmiddag bästa ni!

Hoppas ni sovit gott för det har jag gjort:) Somnade som en stock efter hemkomst från fina vänner igår. Det bästa av allt var att det var så svalt och skönt på övervåningen för en gång skull;)

Ni kanske undrar hur det går för mig med allt packande efter gårdagens inlägg;)…. jo jag har kommit en liten bit på vägen i alla fall. Kommer nog att speeda upp mig när det är någon timma kvar tills vi ska bege oss och packa klart då;) usch vad jag drar på det, haha;) inte likt mig!

Barnen är i alla fall utom sig av förväntan och har tjatat konstant sedan som kom upp i morse att dom vill ÅKA!

Idag tänkte jag visa er ett litet DIY projekt som jag pysslat till här hemma. Nämligen ett Dockhus till Alicias alla Maileg kaniner.

Tanken med detta (eller i alla fall min egen dröm) är att detta hus ska vara ganska klassiskt och att hon en vacker dag ska kunna ge dockhus till sina egna barn.

Det började med att Alicia fick själva dockskåpet i 1 års present. Sedan tog min kreativitet överhand och jag vet inte hur många kvällar jag satt och tapetserade, gjorde små tavlor, lampor och vimplar. Så himla mysigt!

 

Ni vet när man verkligen får en sådan där feeling och vill göra allt perfekt in i minsta detalj, eftersom man själv skulle ha hoppas av lycka om man fick en liknade dockhus när man var liten.

Det började med att jag villa få tag i tapeter, så jag åkte till våran lokala bygg och färghandel och hörde om dom hade några gamla tapetkataloger som dom inte använde eller skulle göra sig av med. Självklart hade dom det och jag kunde välja och vraka i hur många kataloger som helst. Hittade lite olika tapetprover som jag tyckte skulle passa Maileg stilen och jag tyckte det blev riktigt bra!

Jag använde mig av vanlig trälim när jag fäste tapetbitarna i dockhuset. Av de överblivna tapetbitarna gjorde jag små vimplar som jag fäste på en dubbel sytrådsbit. När sedan alla vimplar var klara tog jag en spetsig pinsett och superlim och försökte pilla fast vimplarna så dom skulle sitta ordentligt. Vill minnas att detta var lite pilligt, så ha tålamod om ni gör detta;)

Dom små tyllamporna tillverkades av lite tyll som snurrats ihop i en liten guldpappersbit och fästes, även dessa med superlim.

Dom små kanintavlorna gjorde jag av en kartongbit och pinnar från tops som jag målade svarta och limmade på kartongen så att det blev en ram. Sedan är det bara att låta kreativiteten flöda och måla det  motiv man vill ha.

Här har ni en liten suddig nattbild på dockhuset. Svårt att få till en rättvis bild av hur mysigt det lyser om kvällarna. Men här har jag alltså borrat två hål i varje rums tak och trätt igenom en ledljusslinga så att alla rum får en mysig belysning. Ljusslingan hittar ni här.

Nej nu är det dags att packa det sista så att vi kan komma iväg någon gång;)

Ha en mysig dag kära ni! 

Kram Nathalie

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Är alla möbler oxå från Maileg? Jag är ny u maileg-världen men har förstått att allt finns i olika storlekar. Vilken har ni som passar i detta fantastiskt fina dockskåp? ?