Tvillingmorsan

Jädrans gaddar

Började morgonen tidigt idag. Barnen somnade tidigare igår kväll än vad dom brukar. Dom skrek & gnällde non stop så då blev det alvedon & bums i säng. Dom jädrans tänderna är inte kul alltså. Båda barnen blir helt galna & jag vill slita av mig håret. När jag är ensam hemma med dom så är det svårt att kunna mysa med båda & båda sträcker armarna efter mig.

Man känner sig otillräcklig när dom är såhär. Vara glad, ta hand om barnen, handla, laga mat & gå ut med hunden. Hemmet förfaller & det får det göra. Det är stressen inom mig som blir jobbig när det ser ut som någon har släppt en bomb över hela huset. Jag vill allt på en gång.

20140820-122954-44994009.jpg

Men idag vill jag dra täcket över huvudet & blunda. Barnen har precis somnat i vagnen efter att ha skrikit & gnällt hela förmiddagen. – Dom brukar sova i ca 30 minuter innan det är igång igen! Dom kryper klättrar & sparkar varandra. Haha jag kan inte låta bli att le när jag tänker på det. Dom är så underbara & jag njuter av att vara hemma med dom. Men nu har det varit mycket när tänderna är påväg! Pust

Jag ska njuta av dessa 30 minuter…

Hur har era barn regerat när dom fått tänder? & har ni några tips?

/ Trött tvillingmamma

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Liza Jaktlund

    Min dotter som idag är 6 månader och Snart 2 veckor har fått två tänder som jag inte märkte av innan jag såg något vitt i munnen.
    Hoppas det blir bättre med tänderna på dom två små godingarna 🙂

  2. Jenny Lidin

    Oj, det där med griniga tvillingar är inte lätt! Mina har inte fått tänder än, men när båda är ledsna och skriker är det väldigt frustrerande!! Jag måste bara fråga hur ni gjorde med matningen på nätterna när dom var mindre? Turades ni om eller hade ni nåt bra knep på ni kunde mata båda samtidigt på nåt bra sätt?
    Ha det fint, hälsningar Jenny, mamma till Lo och Noa

  3. Johanna

    Nu när barnen är 6 månader kan du istället prova att gnida in Ipren på tandköttet på dom, den är lite effektivare (enligt min bvc tant) sen kan du prova att antingen lägga en isbit eller en fryst frukt i en ”smaknapp”, själv använde vi umami tror jag den hette! Sen är det bara kämpa och hålla ut min dotter fick 16 tänder på 10 månader och alla sa att det va omöjligt tills dom fått räkna själva! Kämpa på!

  4. Sandra Nyman

    Jag köpte en tandolja ifrån Apoteket i Norge, funkade klockrent! Det bedövar tandköttet och jag hade en överlycklig unge dygnet runt! 🙂

    Mvh, Sandra Nyman

  5. Alexandra

    De flesta tänder har kommit utan problem för alla våra 4 barn. Jag skulle säkert ge medicin om de hade haft väldigt illa. Men lite jobbigt om det håller i sig flera dagar förstås…

  6. sanne

    Lider med dig, höll på att gå in i väggen förra sommaren när min lilla fick nya tänder var vecka under hela sommaren… Och en vild 3.5åring på det och renovering. Alvedon är mitt tips… Kalla grejer kan ju vara bra och bedövande… Man kan ju göra egen glass med mixar frukt har jag läst… Du kan ju testa det… Frukt är ju lite energigivande med och då kanske gnället minskar… Åka iväg är också ett tips… Då brukar gnället försvinna här hemma..

  7. Ann.B

    Hej!
    Tänderna kan va jobbigt.
    När mina barn har haft det jobbigt när tänderna varit på väg så stack min man in sitt pekfinger (tvättat) i munnen på barnen och så gned o tröck han där tanden var på väg. Ofta sprack då tandköttet o alla blev glada o nöjda 🙂
    Lycka till och grattis till bröllopet .

  8. Johanna

    Min lilla kille är i och för sig 9 mån och inne på tand 7o8. Men lika gnälligt varje gång. Denna gången känns värst eller så har jag bara glömt hur det var när de andra kom. Sen är han extremt mammig med vilket inte gör det hela bättre.

  9. annatotti

    Shit vad jobbigt! Jag/mina barn har haft tur för dom påverkas inte av tänderna som kommer. Men jag har en bedövningssalva för tandsprickning som jag köpte i USA som ska hjälpa. Mejla mig din adress så skickar jag den till dig!
    styrkekram!

  10. erica

    Skulle ju skriva om tänderna men jag va för snabb ! 😉 har du provat att ta flytande alvedon på en bomullstuss och baddat det direkt på tandköttet där ta den är på väg upp? Alternativt låtit dom tugga på såna plasttuggleksaker som du lägger i frysen en stund? Det kan bedöva. Mina barn och jag hade tur med tänderna, dom blev inte så påverkade av dom utan det bara ploppade upp tänder. Men när dom va påverkade så hjälpte dessa två saker oss ! Lycka till och hoppas att det snart blir bra !

  11. Ronja

    Min son (som också heter Alfred 🙂 ) har haft ont och varit gnällig i flera veckor men nu änligen sticker en liten tand upp! Han har lugnat ner sig o dregglar mindre men vill gärna ha nåt i munnen att gnaga på. Hoppas de går över snart!