Tvillingmorsan

5 saker man inte ska ha dåligt samvete för när man är mamma/pappa

Alla har vi kanske varit där. När man får ont i magen av att göra något ensam utan barnen. I början fick jag kommentarer som ”va hemma med ditt barn” ”du är mamma nu”

  1. Ha kompiskvällar. Träffas och njut utan barnen. Man får så mycket energi utav det. 
  2. Åk på spa. Det gjorde jag när Agnes & Alfred va några månader.  och jag hade sånt lyckorus när jag kom hem. Jag hade fått sova en hel natt.  
  3. Åk på en resa med dina vänner eller partner. Jag tror absolut inte barnen mår dåligt att föräldrarna laddar batterierna utan tvärt om. Självklart ta med dom på familjesemester och njuta som familj. Men ha inte dåligt samvete om du behöver komma iväg. 
  4. Att unna sig själv. Innan barnen så la man pengarna på sig själv. Det tror jag är viktigt när man är förälder också. Köp något fint, fixa naglar/fransar eller gå till frisören. Det tror jag du är värd.  
  5. Att ha barnvakt för en kväll hemma. Barnen tycker säkert det är helfestligt att få sova borta i en natt. Blir bortskämda osv. Du får tid hemma & kanske hinner med sånt som behöver göras eller bara ligga i soffan.   ( Bilder av @rosaprinsessa

Hur ska man vara en bra mamma eller pappa om man inte får göra någonting ensam någon gång ibland. Så pepp till alla som gör som dom vill & tvi på er som bara gnäller över att man gör ”lite” saker i det stora hela  utan barnen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.