Jag hade inte tänkt mig att skriva ytterligare ett recept-tips idag men barnen önskade sig efterrätt idag och jag testade baka en för mig ny kladdkaka som jag sen piffade till lite när jag upptäckte att vaniljsåsen var slut. Det blev riktigt gott och 2st kladdkakor försvann i ett nafs
LEILAS SEGA KLADDKAKA
50 g smör
0,5 dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner det varma smöret.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar (det gjorde jag inte då jag inte hade sån choklad).
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
I brist på vaniljsås gjorde jag vitchoklad frosting att ha på
VITCHOKLAD FROSTING
200 g vit kvalitetschoklad
200 g philadelphiaost
1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad ( i en skål över kokande vatten ). Låt svalna något.
2. Rör ihop chokladen med philadelphiaosten.
3. Bred smeten på kladdkakan
Riktigt gott!
Ser riktigt gott ut med frostingen på!

Måste provas!!
Den kladdkakan har jag nog gjort en miljon gånger, sjukt god men jag gillar med bara grädde till men jag kanske ska testa med din frosting på kram
Åhhh den kladkaka är underbar!!! Himla go och går hem hos alla
Har dock inte testat med frostingen på….änu.
ha en fortsatt bra dag!!!
Hej,. Ser gott ut men hur mycket choklad ska det vara i och är det mörk?? Kanske missat vart det står