Dagens tips blir en recept på en rabarberpaj så här i rabarber-tider
Rabarber och vitchokladpaj
Botten:
2 msk strösocker
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,75 dl flytande margarin
Fyllning:
400 g rabarber
0,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl minifraiche
halv vaniljstång
25 g vitchoklad
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda socker, havregryn, vetemjöl och margarin. Tryck ut i en pajform, ca. 20 cm i dm och nagga.
Grädda pajbottnet mitt i ugn i 10 min tills bottnet fått fin färg. Låt den svalna.
Rensa och tärna rabarbern fint. Blanda med socker. Blanda ägg, minifraiche, skrapa ur vaniljstången och rör ner i blandningen. Vänd ner rabarbern och häll i formen. Strö över riven vitchoklad.
Grädda mitt i ugnen i 20 min eller tills pajen stelnat och fått fin färg
Ät gärna med vispat grädde eller vaniljsås.
Jag gjorde denna paj igår och tyvärr så fastnade jag en stund på dagis när jag hämtade barnen så den var lite för länge i ugnen men blev ändå god
Åh vad gott! Och med vit choklad!! Måste provas!
Kram!
Mums!

Mmmm

Har en del rabarber i trädgården som måste bli paj snart. Lät smarrigt med vit choklad. Tackar för recept
Kul med variationer på rabarberpaj. Detta måste jag prova nästa gång det ska göras paj..
Kram från Skåneland
Åå vad gott så sugen på rabarberpaj men rabarberna var inte klara på Öland hos min sambos syster :0( Ska nog ta en kik på torgdagen på Torsdag och hoppas dom har några och sälja
Denne opskrift sender jeg fluks til min kageveninde…så er hun beskæftiget

tack for recepten