Header Image

Trettonbarnsmamman

Mirka Norrström är trettonbarnsmamman i sitt esse som driver en av Sveriges största föräldrarbloggar. Familjen består av Peter 51 år, Mirka 42 år, Kevin 17 år, Linnéa 15 år, Jennifer och Benny 12 år, Selina 11 år, Victor 9 år, Oliver och Alice 8 år, Thor 6 år, Nellie 4 år, Älva 3 år, Lilja 1 år och David, född i februari 2015. Dessutom tre stycken bonusbarn: Emmelie 28 år, Daniel 22 år och Mikaela 21 år. Familjen har även medverkat fem säsonger i Familjen Annorlunda :-) Följ gärna med och läs om mitt smått kaotiska liv:-) Mail: tolvbarnsmamman@hotmail.com

Dagens tips!

Publicerad,

Dagens tips blir en recept på en rabarberpaj så här i rabarber-tider 🙂

 

Rabarber och vitchokladpaj

Botten:

2 msk strösocker

1,5 dl havregryn

1,5 dl vetemjöl

0,75 dl flytande margarin

Fyllning:

400 g rabarber

0,5 dl strösocker

1 ägg

2 dl minifraiche

halv vaniljstång

25 g vitchoklad

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda socker, havregryn, vetemjöl och margarin. Tryck ut i en pajform, ca. 20 cm i dm och nagga.

Grädda pajbottnet mitt i ugn i 10 min tills bottnet fått fin färg. Låt den svalna.

Rensa och tärna rabarbern fint. Blanda med socker. Blanda ägg, minifraiche, skrapa ur vaniljstången och rör ner i blandningen. Vänd ner rabarbern och häll i formen. Strö över riven vitchoklad.

Grädda mitt i ugnen i 20 min eller tills pajen stelnat och fått fin färg 🙂

Ät gärna med vispat grädde eller vaniljsås.

 Jag gjorde denna paj igår och tyvärr så fastnade jag en stund på dagis när jag hämtade barnen så den var lite för länge i ugnen men blev ändå god 😉

 

6 Kommentarer

  1. Åh vad gott! Och med vit choklad!! Måste provas!

    Kram!

  2. Mmmm 😀
    Har en del rabarber i trädgården som måste bli paj snart. Lät smarrigt med vit choklad. Tackar för recept 😀

  3. Kul med variationer på rabarberpaj. Detta måste jag prova nästa gång det ska göras paj..
    Kram från Skåneland

  4. Åå vad gott så sugen på rabarberpaj men rabarberna var inte klara på Öland hos min sambos syster :0( Ska nog ta en kik på torgdagen på Torsdag och hoppas dom har några och sälja

  5. Denne opskrift sender jeg fluks til min kageveninde…så er hun beskæftiget 😉
    tack for recepten 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *