Alltså MUMS för såna här goda och lätta rätter! Jag fick inspiration från mat och vinguiden som levererar så goda recept. Dock gjorde jag om den lite efter min egen smak. Denna rätt kan ätas både kall och varm. Lika perfekt till middag som till buffébordet.
1 kg kyckling lårytterfile alternativt kycklingfile
50 g smör
1/2 dl rapsolja
100 g tomatpure
3 msk råsocker
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
300 g soltorkade tomater i olja
200 g avrunnen inlagd vitlök
1/2 kruka färsk basilika
10-15 grekiska oliver utan kärna
Gör så här:
Använd dig av en ganska stor stekpanna och häll i smör och olja. När det har smällt lägger du i tomatpure, salt och råsocker. Låt det fräsa någon minut. Lägg i kycklingfileerna, basilikan och svartpeppar. Häll på de soltorkade tomaterna med dess olja. Tillsätt vitlöksklyftorna.
Stek detta på medelvärme i 20-25 minuter och vänd efter halva tiden.
Passar till de flesta tillbehör så som: pasta,ris, coous cous, bulgur, quinoa och potatis.