Godmorgon världen!
Medan jag och lilla C väntade på att baked outs skulle bli klar i ugnen så passade vi på att fixa en alldeles underbar krämig jappglass. Den är på riktigt den godaste glass jag vet. Man behöver inte ens glassmaskin och ändå blir den helt underbart krämig. Nu ska vi snart ge oss ut i solen och grilla lite korv i en solglänta. Önskar er en trevlig lördag!
Fler bilder kommer när den är färdig. Recept hittar du om du scrollar ner.
Recept:
3 äggvitor
1 dl florsocker
saften från 1 citron
3 dl vispgrädde
2 msk vaniljpulver/arom
1 burk karamelliserad mjölk plus en skvätt grädde att spä ut den med
Välj ett godis att lägga i ex: japp, twix, smartis, hackad dajm.
Gör så här:
(Du behöver två plastbunkrar)
Bunke 1:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa sedan i florsocker och pressa i Citronen
Bunke 2:
Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljpulver.
Fortsätt:
När du vispat grädden vänd ner den första bunken. Öppna den karmelliserade burken och rör i grädde i den så att den blir mer lättrinnande. Blanda i den i glassmeten. Hacka din chokladbit och blanda i.
Frys i minst 6 th i burk med lock.
Ja super ?)
Åh vad gott!